pátek 29. března 2024 Taťána

Ohňostroj bude letos na Horním náměstí až na Nový rok

Příchod roku 2015 se bude letos v Olomouci slavit jinak. Vůbec poprvé budou mít Olomoučané a návštěvníci města možnost užít si na Horním náměstí novoroční ohňostroj. Tradiční vyvrcholení oslav souvisejících s příchodem nového roku zažije Olomouc 1. ledna 2015 v 18 hodin.

„Oslavy, jejichž tradičním vyvrcholením je ohňostroj, jsme se letos rozhodli v Olomouci pojmout jinak. Rozhodně to však neznamená, že by Olomoučané o světelnou show nad historickou budovou radnice přišli,“ uvádí primátor města Antonín Staněk.

„Program oslav však chceme více přiblížit rodinám s dětmi, proto jsme se ohňostroj rozhodli přesunout ze silvestrovské půlnoci na Nový rok,“ vysvětluje důvody změny primátor Staněk s tím, že si tak bude možné atmosféru oslav v centru města užít v poněkud poklidnější atmosféře.

Novoročnímu ohňostroji bude předcházet doprovodný program, který na Horním náměstí propukne v 17 hodin. „Orientovaný bude především na děti. Program je však koncipován tak, aby zaujal a pobavil také ostatní, kteří si přijdou příchod nového roku do centra města 1. ledna v podvečer vychutnat,“ zve na oslavy náměstek primátora pro kulturu Pavel Urbášek.

V rámci programu, který doprovodí pohádková diskotéka a soutěže, vystoupí také vítěz mezinárodní hudební talentové soutěže Elly Jay.

Zdroj: www.olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.