čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouckým krajem se přehnaly bouřky, padaly stromy i střechy

Olomouckým krajem se přehnaly bouřky. Hasiči zasahovali u více než dvou desítek událostí. Většinou šlo o popadané stromy, na několika místech však spadly i části střech. Nejvážnější byla situace ve Šternberku a okolí, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Ve Šternberku spadly hned dvě střechy. Nejprve se na komunikaci zřítila polovina střechy rodinného domu. "Spadla část plechové střechy o rozměrech asi pět krát deset metrů a strhla i sloup elektrického vedení, který poté zabezpečili energetici. Hasiči odklidili plechy z komunikace a pomohli majitelům domu zakrýt střechu provizorně plachtou," popsala Hacsiková.
   

V podvečer se utrhla celá plechová střecha staršího domku, tentokráte o rozměrech asi deset krát jedenáct metrů. "Uletěla přes cestu k sousedům. Hasiči zajišťují plachty a budou střechu provizorně zakrývat," popsala Hacsiková s tím, že padající střecha také strhla dráty elektrického vedení a na místo byli povoláni energetici.
   

Třetí střecha spadla v Babicích u Šternberka. Podle Hacsikové se utrhly plechy ze zemědělské stavby a ve střeše vznikla díra o rozměrech 19 krát tři metry. "Střecha byla provizorně zakryta," popsala mluvčí.
   

Popadané stromy podle ní v Komárově a Horním Žlebu na Šternbersku spadly na cestu a zablokovaly tak průjezd autobusům. "Podle našich informací nebyl při těchto událostech nikdo zraněn," uzavřela Hacsiková.
   

Silné bouřky a silný vítr řádili nejen v Olomouckém, ale i ve Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.