úterý 19. března 2024 Josef

Osobností kraje se stává muzikolog a skladatel Vičar

Víme, kdo dostane ceny Olomouckého kraje za rok 2013! Cenu za přínos kultuře v roce 2013 obdrží jedenáct osobností a kulturních akcí. Osobností roku 2013 v oblasti kultury se v Olomouckém kraji stal Jan Vičar, který se věnuje kompozici, muzikologii, vysokoškolské výuce a organizování hudebního života.

"Slavnostní předávání cen je naplánováno na 9. dubna v Městském divadle v Prostějově," řekla dnes mluvčí kraje Kamila Navrátilová.

Cenu hejtmana Jiřího Rozbořila(ČSSD) za výjimečný počin v kultuře získal fotograf a propagátor naturismu Karel Novák. Cena za výjimečný počin v tradiční lidové kultuře byla udělena Jarmile Vítoslavské, a to za šití a vyšívání ženských, mužských i dětských hanáckých lidových krojů.

Oceněn byl například i dechový soubor Harmonie Šternberk, šumperský festival Džemfest, olomoucké divadlo Tramtarie, kniha Uničov - historie moravského města, dlouhodobá expozice Galerie osobností Olomouckého kraje ve Vlastivědném muzeu v Olomouci či výstava Meopta 80, kterou loni v Přerově zorganizovala společnost Meopta-optika. O cenách rozhodlo krajské zastupitelstvo na základě vyhodnocení obdržených návrhů. "Letos podruhé mají ceny za kulturu nové kategorie, a to cenu veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin a cenu hejtmana Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury," podotkla Navrátilová. (lbe/ čtk)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.