pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Park v centru Olomouce se v květnu promění v kulinářský piknik, přijedou kuchařské špičky

V jeden velký piknik pod širým nebem se v polovině května promění část Smetanových sadů v Olomouci, kde se uskuteční první ročník regionálního festivalu dobrého jídla a pití Garden Food Festival 2015. Do Olomouce se na dvoudenní festival sjedou nejlepší kuchaři z Olomouckého kraje a své umění představí také populární "šéf" Zdeněk Pohlreich či michelinský kuchař Roman Paulus, řekl dnes novinářům Dušan Neumann z organizačního týmu festivalu.

Garden Food Festival bude uspořádán o víkendu 16. a 17. května ve Smetanových sadech na ploše 22.000 metrů čtverečních. Návštěvníci budou moci ochutnat speciality předních českých a regionálních restaurací, degustovat nápoje či se zúčastnit škol vaření, seminářů, workshopů a populárního vaření s šéfkuchaři na pódiu. Návštěvníkům gastronomického festivalu budou předvedeny také moderní trendy v gastronomii, jakými jsou například hmyzí či molekulární kuchyně, vaření s lanýži, show s chilli
papričkami nebo porcováním velkých ryb. 

"Třetí květnový víkend se změní část výstaviště Flora v rozkvetlou zahradu, kde si návštěvníci přijdou pro řadu exkluzivních kulinářských zážitků a zajímavých informací o moderní gastronomii," uvedl Neumann. Podle něj by měl festival poukázat na to, že v Olomouckém kraji je řada kvalitních restaurací a kuchařů.

Součástí Garden Food Festivalu v Olomouci bude prezentace výrobků místních farmářů, regionálních produktů a značek. V parku budou i stánky vinařů, výrobců destilátů, pivovarů a minipivovarů z Olomouckého kraje. Tvářemi festivalu jsou šéfkuchař a moderátor pořadů o vaření Zdeněk Pohlreich a miss Eliška Bučková. Kulinářský piknik ve Smetanových sadech podle Neumanna představí elitu mezi šéfkuchaři. Své umění předvedou například Roman Paulus z hotelu Alcron Praha, Přemek Forejt z Resortu
Hodolany, Jaroslav Klár z restaurace Lobster Olomouc nebo Radim Svačina, který se specializuje na vaření s lanýži.

Po celý čas se na festivalu bude platit tzv. grešlemi, které si návštěvníci budou moci vyměnit na několika označených místech festivalu. Vstupné je 99 Kč v předprodeji a 139 Kč na místě. Na festivalu bude přichystán také dětský koutek s pestrým programem - mimo jiné bude s dětmi vařit Roman Paulus.

 

Autor: L.Behingerová

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Anna Charousková

kde se daji sehnat lístky?

středa, 4. února 2015, 16:33

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.