čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policisté dopadli olomoucké dealery drog, měli u sebe 725 dávek

Olomoučtí policisté dopadli muže a ženu podezřelé z rozsáhlé distribuce pervitinu v Olomouci a okolí. Při domovních prohlídkách našli u nich pervitin, jehož množství by vystačilo na zhruba 725 dávek pro narkomany. Muž skončil ve vazbě, žena je stíhána na svobodě. Dvojice se k činu doznala. Hrozí jim až deset let vězení, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Na případu kriminalisté pracovali téměř pět měsíců. Muže ve věku dvaačtyřicet let a třiatřicetiletou ženu dopadli minulé pondělí. "V době od listopadu 2013 do března letošního roku měli společně v Olomouci a blízkém okolí prodat v desítkách případů přesně neurčené množství pervitinu," uvedla policejní mluvčí.
   

V osobním autě a při domovní prohlídce v olomoucké Božetěchově ulici našla policie předměty potřebné k distribuci drog a také zhruba 145 gramů pervitinu. "Z takového množství je možné vyrobit 725 dávek pervitinu o hmotnosti 0,2 gramy, která je běžná pro jednu až dvě aplikace standardního uživatele," doplnila policejní mluvčí.
   

Policisté v poslední době odhalili v Olomouckém kraji výrobu nebo distribuci drog vícekrát. Na konci února zadrželi dva Vietnamce podezřelé z prodeje pervitinu v Olomouci, Prostějově a Mohelnici na Šumpersku. Muže ve věku 22 a 28 let sledovali od loňského podzimu. Podle policistů podezřelí za uplynulý rok prodali minimálně 160 gramů pervitinu širšímu okruhu lidí. Jeseničtí policisté zase v tomto měsíci zadrželi tři muže podezřelé z výroby pervitinu. Dva z nich dopadli ve chvíli, kdy měli v autě na 6000 tablet léků určených k výrobě drog. Při domovních prohlídkách našli i dvě střelné zbraně. Pervitin podle kriminalistů vařili ve Vápenné, vyráběli jej tam od loňského října.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.