pátek 29. března 2024 Taťána

Pošta na náměstí Republiky zůstane zachována

Na konci února končí České poště nájemní smlouva na současné prostory pobočky pošty Olomouc 1 na náměstí Republiky. Vzhledem k tomu, že Česká pošta vyslyšela přání občanů, firem a zástupců města i kraje na zachování této pobočky, dohodla se s majitelem nemovitosti na jiných prostorách ve stejné budově.

„Pošta Olomouc 1 zůstává pro klienty stále otevřena. V současné chvíli mohou obyvatelé Olomouce využívat celkem 15 našich poboček, Česká pošta neplánuje uzavření žádné z nich,“ řekl generální ředitel České pošty Martin Elkán.

„Služba pobočky České pošty na náměstí Republiky sice není oproti původní dohodě z loňského roku stoprocentní. Za dané situace nicméně pošta deklaruje maximum možného. Tedy zcela minimální omezení svých služeb, které se týká pouze služby ukládání nevyzvednutých listovních zásilek a balíků. A, což je nejdůležitější, dala příslib toho, že pobočka na náměstí Republiky nezanikne,“ zdůraznil primátor Olomouce Antonín Staněk.

K přestěhování pobočky dojde o víkendu 21. - 22. 2. V sobotu 21. 2. bude mimořádně z tohoto důvodu pošta uzavřena. Od pondělí 23. 2. bude již pošta Olomouc 1 funkční v nových prostorech.

Nově bude mít pobočka Olomouc 1 dvě přepážky a občané i firmy zde budou moci využívat celého portfolia služeb, tj. podání všech poštovních zásilek a balíků, dále si zde vyřídí finanční operace a zůstává i kontaktní místo Czech POINT a ostatní služby. Nové umístění pobočky z prostorových důvodů neumožní ukládání nedoručených zásilek, proto Česká pošta přistoupila již od 1. 2. 2015 ke změnám v systému ukládání nedoručených zásilek. Občané, kteří si vyzvedávali své uložené zásilky na poště Olomouc 1,  byli dle spádovosti svého bydliště rozděleni mezi ukládací pošty Olomouc 2 (u vlakového nádraží), Olomouc 6 (OC Galerie Šantovka) a Olomouc 8 (Horní náměstí).

V souvislosti s těmito změnami došlo také od 1. 2. 2015 k prodloužení hodin pro veřejnost na poště Olomouc 8 – v pracovní dny je tato pobočka otevřena až do 19.00 hodin. Od 1. 3. 2015 dojde u pošty Olomouc 1 k úpravě hodin pro veřejnost, pošta bude otevřena v rozsahu pondělí – pátek od 8.00 do 18.00 hodin.

„V souvislosti s plánovaným změnami provozu spádových poboček Česká pošta rovněž přislíbila, že bude vytíženost jednotlivých pracovišť sledovat, vyhodnotí ji a o výsledcích analýz nás bude informovat. Na základě toho se pak nebrání dalším úpravám, kterými se bude snažit vyjít svým klientům maximálně vstříc,“ upozornil na dohodu deklarovanou na společné schůzce primátor Antonín Staněk.

Česká pošta občany, kterých se změna týká, podrobně informovala prostřednictvím letáků doručených do jejich domovních schránek. Pokud někomu nebude vyhovovat poštou stanovená ukládací pošta, má kdykoli možnost si požádat o změnu ukládací pošty dle svého výběru, a to zdarma na jakékoli poště. Zároveň byly osloveny firmy a instituce podávající zásilky na poště Olomouc 1 s informací, že mají rovněž možnost zvolit si podání na kterékoli jim vyhovující poště v Olomouci.

 

Autor:  L.Behingerová

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.