pátek 29. března 2024 Taťána

Průvod BULL psů v sobotu ukáže nejen pravou povahu těchto ras, ale také canisterapii

Tuto sobotu se v Olomouci koná ojedinělá akce, zaměřená na podporu a osvětu pravé povahy "BULL" psů, jako jsou bullteriéři, pitbull teriéři, stafordští teriéři a další. Průvod psů těchto ras a páníčků můžete potkat v Olomouci už tuto sobotu 26.7.2014 od 13,00 hod.

Společnou procházku uskuteční chovatelé bull psů v sobotu 26.7.2014 ve 13,00 hod  - začíná se na Žižkově náměstí. Trasa pokračuje přes Horní náměstí, celé centrum města a pokračuje do všech hlavních parků. U výstaviště Flora poté proběhne ukázka canisterapie, na kterou se bulíci, jak se jim říká, hodí prý ze všeho nejvíce. Na canisterapii se mohou přijít podívat lidé, které toto téma zajímá, ale také zájemci o školení začínajících terapeutů. Zkušená terapeutka Veronika Supová předvede canisterapeutického pejska a poví dětem, jejich rodičům a také všem zájemcům spoustu velmi důležitých informací o vztazích pes + človek, chování a povaze psů těchto ras.Trasa průvodu končí v Čechových sadech.

V České republice se v poslední době konalo již několik setkání chovatelů tohoto druhu.  Pořadatel akce Petr Švábenský vysvětluje, proč se rozhodli akci uspořádat také v Olomouci: "Jedná se o společné venčení a procházku olomouckými parky a ulicemi. Cílem této akce je "osvěta" a snaha o ukázku našich mazlíčků takových, jací opravdu jsou, ne jak je nelichotivě vykteslují senzacechtiví reportéři. Chceme ukázat veřejnosti že BULL psi (tzv."bojová plemena") jsou ve skutečnostiu velice oddaní a milující pejskové, bezmezně fixovaní na lidi a milující je více než vlastní život. Pro svoji povahu se krom domácích mazlíčků a rodinných psů výborně hodí i na canisterapii a díky svým mimořádným vlohům pro učení se jsou velmi úspěšně využíváni i jako pracovní psi."

Motto celé akce zní „Všechna plemena jsou si rovna“. V poslední době je totiž cítit, že lidé mají z plemen těchto ras strach. Pošramocená pověst těchto psů však není zcela oprávněná. "Samozřejmě, stejně jako každý jiný pes, mohou být i
nebezpeční. To je však vždy zaviněno některým ze dvou faktorů či oběma najednou. Prvním z nich je v poslední době velmi rozšířený trend psů bez PP, tedy jedinců u nichž není prokazatelný původ a tedy je vyšší riziko, že křížením mohli ztratit některé ze svých vyšlechtěných a vrozených skvělých vlastností. Druhým faktorem pak je samozřejmě ten lidský, jelikož pes i přes své sebelepší vrozené předpoklady a dispozice bude vždy obrazem svého pána a prostředí, v němž žije."
dodal Petr Švábenský.

 

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.