úterý 16. dubna 2024 Irena

Rodiny si mohou na webu naplánovat trasu s kočárkem po Olomouci

Rodiny s malými dětmi si mohou pomocí nových internetových stránek najít trasu po Olomouci, kterou bez problémů zvládnou i s kočárkem. Speciální mapová aplikace zaměřená na bezbariérový pohyb po městě je součástí internetových stránek http://prorodinu.olomouc.eu, které zprovoznila olomoucká radnice. Dnes to sdělila mluvčí radnice Radka Štědrá.

Lidé na na nich podle Štědré najdou také informace o rodinné politice radnice, různé praktické rady, pozvánky na akce pro rodiny s dětmi či seznam dětských koutků. Součástí nového webu je poradna pomáhající rodinám řešit různé životní situace, které se týkají sociální problematiky, rodiny a školství.
   

"Veřejnost jistě ocení i kontakty na poskytovatele sociálních služeb, volnočasových aktivit nebo mateřské a základní školy, které jsme shromáždili na jedno přehledné místo," uvedl tvůrce webu Pavel Snášel z olomouckého magistrátu.
   

Obsah nových internetových stránek mohou spoluvytvářet i obyvatelé Olomouce. "Občané se mohou podílet na obsahu webu nejen připomínkami. Každý sem může vložit pozvánku na akci, která je vhodná pro rodiny,“ dodal Snášel.
   

Radnice chce postupně vybavit budovy ve vlastnictví města a městských akciových společností dětskými koutky a místy pro kojící matky. Zároveň připravuje projekty komunitních škol. "Věříme, že město Olomouc se svojí rodinnou politikou uspěje také v soutěži Obec přátelská rodině, což by přineslo i významnou finanční podporu na realizaci dalších užitečných aktivit,“ podotkla náměstkyně primátora Eva Machová (TOP 09).
 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.