čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Sloupy na Dolním náměstí opět opravovány

Neuběhlo tolik dní od poslední opravy sloupů na Dolním náměstí a už se opravují znovu. Důvodem je jejich promáčknutí, způsobené nárazem auta. A proč do sloupů auta narážejí?

Již loni v srpnu dali radní města Olomouce najevo, že situace potřebuje řešit. Kolize aut zde jsou na denním pořádku. Sloupy jsou totiž umístěny nezvykle daleko od chodníku, přímo v kruhovém objezdu, kterým denně projíždí několik desítek aut.

Na jednu stranu se zde často potkáte s řidiči, kteří jedou do protisměru, netuší, že zde kruhový objezd je a nedávají přednost, nebo špatně parkují. Pokud ale jedete po tomto kruhovém objezdu, musíte se vyhýbat nejen chodcům, kteří se tudy procházejí, ale taky lavičkám a stojanům na kola, které jsou postaveny velmi těsně u cesty a také právě sloupům, které z určitého úhlu vůbec nevidíte. Pokud Vám zasvítí ještě slunce do očí, je kolize na světě.

Již před časem radní debatovali o postavení žulových kvádrů, které by měly oddělit dvě části tohoto prostoru a zabránit tak dalším kolizím. Naštěstí to totiž vždycky odnesly sloupy a ne chodci. Mimochodem maminky s dětmi zde potkáte velmi často, takže by měla být situace řešena co nejdříve. V úvahu také přichází přesunutí sloupů blíže k chodníku. Novou projektovou úpravu opět dodá architekt Pavel Pospíšil z olomouckého studia Prak.

Autor: L.Behigerová

Foto: A.Staníková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.