pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci se bude konat konference WorCo, cílem je pomoc absolventům na trhu práce

AIESEC Olomouc společně ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci pořádá studentskou konferenci s názvem WorCo. Akce se bude konat 22. 4. 2015 v prostorách Pevnosti poznání v Olomouci a jejím primárním cílem je zvýšit šance studentů a absolventů na trhu práce.

V rámci celodenní konference vystoupí novinář Lidových novin a absolvent UP Ondřej Koutník s přednáškou na téma: „Jak jsem se stal investigativním novinářem“, Tomáš Buchwaldek pak rozvine téma: „Jak se postavit na vlastní nohy a začít podnikat,“ a Petr Procházka z GROWJOB se bude věnovat svému „From zero to hero aneb skoncuj s prokrastinací hned teď.“

Kromě těchto zajímavých přednášek mohou zájemci navštívit také takzvané „Stolečky.“ Tato část konference se bude odehrávat ve foyer Pevnosti poznání, kde se studenti mohou setkat se zástupci jednotlivých firem, jako jsou například Česká spořitelna, GMC, Model Obaly, Precheza a další. Je to tak ideální příležitost k navázání kontaktu mezi studenty a potenciálními budoucími zaměstnavateli.

V rámci WorCa bude připraveno i několik workshopů. Česká spořitelna bude mít například workshop věnovaný tématu finanční svobody, AIESEC naučí zájemce něco o public speaking, tedy jak správně vystupovat na veřejnosti, a společnost ModelObaly ukáže studentům, jak si vytvořit životopis a motivační dopis, a jak se úspěšně připravit na výběrové řízení.

Po celou dobu konání workshopu si studenti mohou nechat zkontrolovat své životopisy, čeká na ně také fotokoutek Aquaparku Olomouc s připravenou soutěží o snížené vstupné, a nebude chybět ani AIESEC koutek, ve kterém budou čekat stážisté připravení podělit se o své zážitky z cest, a bude zde i možnost zahrát si tématické hry.

Zajištěno je také občerstvení, káva a doprovodný program.

Konference bude začínat 22. 4. v 8 hodin ráno registrací účastníků, samotné zahájení proběhne v 9 hodin a ukončení v 17:00. Vstupné je příjemných 100 Kč při registraci a platbě do 17. 4. 2015, poté od 18. 4. 2015 bude vstupné ve výši 150 Kč, v ceně je pak zahrnut i oběd.

Více informací a přihlášku lze najít na www.worco.cz

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.