sobota 20. dubna 2024 Marcela

Vstupní prostory Muzea moderního umění prošly přestavbou

Na téměř tři miliony korun vyšla proměna vstupních prostor Muzea moderního umění v Olomouci. Návštěvníci mohou tři měsíce po přestavbě využít ode dneška novou šatnu i pokladnu s napojením na rezervační systém. Úpravy vstupní části navazují na sloučení s Divadlem hudby, které bylo do konce loňského roku rozpočtovou organizací města, řekli dnes novinářům zástupci muzea.

Stavební práce se podle ředitele Muzea umění Michala Soukupa dotkly především vstupní chodby a sousedního bývalého knihkupectví, které muzeum dosud využívalo jako sklad. Nová šatna v bývalém knihkupectví nyní odbaví až 300 lidí a je vybavena i uzamykatelnými skříňkami. Pokladna je nově napojená na rezervační systém. "Návštěvníci si tak mohou rezervovat online nebo přímo zakoupit vstupenky na výstavy a doprovodné akce," doplnil Soukup.
   

K úpravě vstupní části Muzea moderního umění přistoupilo jeho vedení po sloučení s Divadlem hudby, dvě pokladny i šatny byly už nadbytečné. Autorem projektu úpravy vstupní části je architekt Michal Sborwitz, který je podepsán i pod celkovou rekonstrukcí objektu pro muzejní účely, která se uskutečnila v 90. letech. V roce 1999 získala hlavní cenu v soutěži Stavba desetiletí Olomoucka.
   

Kromě otevření nových vstupních prostor se Muzeum umění ode dneška představuje návštěvníkům i novým logem, jehož autorem je muzejní grafik Petr Šmalec, dvojnásobný držitel ocenění Nejkrásnější kniha roku. Z nového vizuálního stylu vycházejí i nové internetové stránky, které muzeum dnes na původní doméně www.olmuart.cz spustilo.
   

Muzeum umění Olomouc, pod které spadá Muzeum moderního umění, Arcidiecézní muzeum Olomouc a Arcidiecézní muzeum Kroměříž, spravuje více než 80.000 sbírkových předmětů. Po této stránce je třetí největší institucí svého druhu v českých zemích.

http://www.olmuart.cz

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.