pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zážitková výstava (Ne)viditelná Olomouc pokračuje

Výstava (Ne)viditelná Olomouc, přibližuje návštěvníkům život nevidomých na vlastní kůži. Poznají, jak se žije nevidomým v hanácké metropoli. V absolutní tmě si vyzkouší, jaké to je, pohybovat se po rušném městě bez zrakových vjemů. Zažijí tak, jak lze slyšet Olomouc, cítit Olomouc a hmatat Olomouc.

Cílem dlouhodobé výstavy je jednak představit široké veřejnosti život nevidomých a jednak propagovat výrobky a služby sociální firmy Ergones a sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké, které TyfloCentrum zajišťuje.

Původně měla výstava končit k 31.1.2015. Nyní se ji však podařilo prodloužit minimálně do 31.12.2015. „Počítali jsme, že na výstavu přijde od srpna 2013 do ledna 2015 necelých 2000 návštěvníků. Skutečnost nás ale mile překvapila. Do konce ledna navštívilo výstavu již téměř 5000 návštěvníků. Velký zájem o výstavu mají jak školní skupiny, tak i široká veřejnost, proto jsme se rozhodli výstavu prodloužit,“ říká Petr Zavadil, ředitel TyfloCentra Olomouc.

Součástí výstavy je také celá řada doprovodných akcí. „Například na sobotu 21. února chystáme koncert skupiny Ukulele band. Dále plánujeme pravidelné kávy potmě, obědy či večeře potmě apod.,“ informuje Romana Hladišová, vedoucí týmu průvodců.

Výstava je otevřena út, čt, pá 9:00 – 13:00 a st, so, ne 9:00 – 13:00 a 13:30 – 17:00 na adrese Křížkovského 5, Olomouc. Vstupné je 60 Kč základní, 40 Kč snížené.

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. poskytuje od roku 2001 pro osoby se zrakovým postižením v Olomouckém kraji sociální služby. Jedná se o odborné poradenství, sociálně aktivizační služby, sociální rehabilitaci zaměřenou na pracovní uplatnění.
V roce 2011 začalo TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. provozovat doplňkovou činnost v rámci sociální firmy Ergones. Hlavní snahou bylo přispět ke zvýšení zaměstnanosti osob se zrakovým postižením a tím podpořit jejich vůli k aktivnímu přístupu k životu, k osobnímu růstu a posílit jejich nezávislost.

www.neviditelnaolomouc.cz

https://www.facebook.com/Neviditelna.Olomouc

www.tyflocentrum-ol.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.