pátek 26. dubna 2024 Oto

Studenti z Francie poznávají Olomouc

Možná jste v těchto dnech potkali partu mladých lidí s nápisem France na tričku. Nebyla to výprava sportovních fanoušků, ale studentů z partnerského města Antony, kteří dorazili na třídenní návštěvu do Olomouce. Podívali se také na radnici, kde je přijal a provedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Mladí Francouzi, kteří si prohlédli starobylou radnici a vystoupali na její 75 metrů vysokou věž, jsou dobrovolníci sdruženi v Asociaci Pierra Kohlmanna. Cílem asociace je pomoc slabším nebo znevýhodněným žákům s přípravou do školy a organizace aktivit v jejich volném čase.

Po prohlídce hlavního města Prahy se v Olomouci společně se studenty Slovanského Gymnázia vydali na cyklistický výlet do Litovelského Pomoraví. Během svého pobytu navštívili rovněž Dům dětí a mládeže Olomouc, aby se seznámili s tradicemi českých Velikonoc. Samozřejmostí je, že si důkladně prohlédli celé centrum Olomouce. 

Antony je město v departementu Hauts-de-Seine v Île-de-France, leží na řece Bièvre dvanáct kilometrů od centra Paříže. (bel)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.