úterý 19. března 2024 Josef

Projekt Otevřená fakulta otevře dveře Pedagogické fakulty studentům i žákům

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci se příští týden na čtyři dny otevře studentům prvních ročníků gymnázií i žákům mateřských, základních a speciálních škol.

Během projektu s názvem Otevřená fakulta nabídne ukázkovou výuku, na níž se budou podílet jak akademičtí pracovníci a studenti, tak učitelé a žáci gymnázií. Informovali zástupci fakulty. „Projektu Otevřená fakulta se zúčastní přes dvě stovky žáků, z toho asi tři desítky předškoláků, polovina z nich je se speciálními vzdělávacími potřebami. Účast nám potvrdilo na 130 žáků prvního a druhého stupně základních škol, zúčastní se také žáci základních škol se sluchovým postižením, zrakovým postižením i žáci s postižením mentálním. Na Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého dorazí také tři desítky studentů gymnázia," uvedla děkanka fakulty Libuše Ludíková.

Cílem projektu je zvýšit kompetence studentů a studentek učitelských oborů a usnadnit absolventům a absolventkám vstup do praxe. I proto je zaměřen také na praktickou výuku. „Výuku budou poté komentovat a analyzovat jak akademičtí pracovníci, tak kmenoví studenti daných tříd, zároveň také i studenti pedagogické fakulty a žáci gymnázií," doplnila děkanka s tím, že do výuky se mohou gymnazisté také aktivně zapojit.

Ukázkovou výuku bude garantovat několik kateder fakulty včetně ústavu speciálněpedagogických studií. Fakultu navštíví například Mateřská škola Olomouc Blanická, Fakultní základní škola Olomouc Hálkova, Střední, základní a mateřská škola pro sluchově postižené či Gymnázium Hejčín.

Více informací najdete ZDE.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pdf.upol.cz | Zdroj ČTK

Štítky fakulta, Univerzita Palackého, Otevřená fakulta, den, pedagogická

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.