sobota 20. dubna 2024 Marcela

VÍKEND PODLE DRBNY: Univerzita Palackého dnes otevře své dveře a Dómem se bude linout krásná hudba

V adventním čase bývá hodně charitativních akcí a ani tento víkend nebude vyjímkou. Můžete zajít na punč a přispět tak na pomoc náhradním rodinám nebo si užít kulturu v podobě vánočního koncertu v Dómu. Budoucí vysokoškoláky jistě potěší, že dnes je Den otevřených dveří na Univerzitě Palackého.

PÁTEK

Jak nejlépe ukončit pracovní týden v prosinci, než nad šálkem teplého nápoje. Třeba nad punčem. Ale nejen tak ledajakým. V pátek od 15:00 vás zve Radio Haná do stánku Dobrého místa pro život na Horním náměstí na Punčování. Výtěžek bude věnován sdružení ISIS. To je občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám.

Na Den otevřených dveří vás zve Univerzita Palackého. Dnes od 9:00 můžete nahlédnout do všech fakult. K univerzitním budovám zájemce zdarma dopraví speciální autobusová linka, a to rovnou z padesáti míst.

Pokud vás tato akce zajímá, podívejte se na více informací a program ZDE. Pokud máte ve svém tabletu nebo mobilu operační systém Android, pak program naleznete i v aplikaci Studuj na UP. A nejen to! S touto aplikací se neztratíte, protože nejen, že v ní najdete jízdní řády autobusu, ale i mapu, která vám poradí, kde vybrané fakulty najdete.
Od 11:00 do 14:00 se pro uchazeče o studium otevře i hlavní univerzitní menza na ulici 17. listopadu. Naobědvat se tu můžete za studentskou cenu. A opravdu je z čeho vybírat.

 

SOBOTA

V Katedrále sv. Václava se v sobotu uskuteční Vánoční benefiční koncert. Začátek koncertu je v 18:00 a vstupné stojí 150 korun. Výtěžek bude použitý na zkrášlení Oddělení pro kojence a malé děti ve Fakultní nemocnici Olomouc. Vstupenky můžete zakoupit v galerii Šance v přízemí Dětské kliniky nebo v podloubí radnice na Horním náměstí. Nejen, že si vychutnáte krásnou hudbu v tomto adventním čase, ale navíc přispějete na dobrou věc.

NEDĚLE

Jednou za čas pořádá kino Premiere Cinemas v Šantovce akci s názvem Levná neděle. Dnes je právě ten den, kdy vás lístek do kina vyjde na pouhých 60 korun. Pokud nemáte kartičku do tohoto kina, pak to bude o dvacet korun víc. Navíc na Vás čeká speciální menu - k velkému točenému nápoji malý slaný popcorn zdarma. Kino se pro milovníky filmu otevírá už v 10:00 a z nabízeného programu si vybere snad každý. Děti si můžou vybrat z pohádek jako je Čertí brko, Grinch nebo Mimi & Líza: Záhada vánočního světla. Pokud jste milovník fantasy nebo hororu, pak tu na vás taky pár lahůdek čeká.

Akce s názvem Koledování 2018 vás příjemně vánočně naladí. Dnes od 15:00 v Divadelním sále na ulici Sokolská 7, vystoupí členové Hudebně-dramatického studia při Moravském divadle Olomouc. Čeká tu na vás vánoční příběh a možnost zazpívat si koledy. Vstupné je dobrovolné.

 

Autoři | Foto Facebook: Radio Haná, UPOL - FZV, Sdružení Šance, Centrum pohybu Olomouc, repro Youtube

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.