středa 24. dubna 2024 Jiří

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Festival AFO tradičně ozvláštní olomoucký konec dubna

PR článek

Ve dnech 23. až 28. dubna se Olomouc opět na necelý týden ocitne v centru zájmu fanoušků filmu i vědy. Už 54. ročník totiž oslaví festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc.

Zaštiťujícím tématem letošního ročníku je Mýtus. Zbytek nesoutěžního programu se pak k mýtu vztahuje, ať už se jedná o sekce Propagandy, Původu umění nebo Měsíce, která oslavuje výročí 50 let od přistání Američanů na povrchu naší přirozené družice. Samozřejmostí je i soutěžní program, který letos čítá čtyřicet filmů v mezinárodní soutěži, celou řadu dalších vybral dramaturgický tým do soutěže česko-slovenské. Návštěvníci se opět mohou těšit na záplavu projekcí, zajímavých hostů včetně Richarda Dawkinse nebo egyptolog Zahi Hawass, ale i hudební program nebo dětskou sekci AFO Junior.

Festival, jehož kořeny sahají až do 60. let minulého století, se s každým ročníkem rozrůstá. AFO začínalo jako malý festival pro úzce specifikované publikum, především ve 21. století ale vyrostlo v jednu z největších kulturních akcí v Olomouci. Takový vzestup jde ruku v ruce s nárůstem počtu diváků, na který je třeba reagovat expanzí do nových prostor. Letos tak AFO kromě tradičních promítacích míst najdete i v Redutě Moravské filharmonie a Arcidiecézním muzeu, konkrétně v sále Mozarteum.

Akreditovat se je možné už nyní, od 5. dubna navíc začne předprodej speciálních akreditací.

Více informací najdete na webu afo.cz, případně na našich sociálních sítích.

Štítky AFO, 2019, Univerzita Palackého

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.