čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Olomouci proběhne festival počítačových her. Propojí je s digitálním vzděláváním

V pátek 14. června začíná v prostorách BEA campusu Olomouc dvoudenní premiérový ročník herního festivalu BEA GAME FEST. Záměrem organizátorů je propojit segmenty počítačových her, herních zařízení a digitálního vzdělávání do několika programů, workshopů a přednášek, které budou přínosem pro odborníky i laiky.

„V rámci naší akce chceme hledat konkrétní odpovědi na otázku, jak může svět digitálních her být přínosný pro digitální vzdělávání na základních a středních školách,“ uvedla o koncepci BEA GAME FEST ředitelka festivalu Marcela Tóthová. Tomuto tématu je věnována část programu Virtuální škola hrou a konference pod hlavičkou MŠMT ke strategii vzdělávací politiky, která se zaměří na formulování vizí pro inovaci českého školství.

V rámci festivalu vystoupí s prezentacemi a ukázkami vývojářská studia I jednotlivci, kteří mají s herním světem bohaté zkušenosti. Chybět nemá například kreativní Circus Atos Báry Podhorské, ambiciózní Quiet Dimensions, Bohumír Soukup s výukovými programovacími nástroji Baltie nebo studenti Smíchovské střední průmyslové školy s projektem Osvětim, který díky virtuální realitě přenesou uživatele na unikátní prohlídku nacistického koncentračního tábora v období druhé světové války.

Pro aktuální informace o veletrhu a možnostech účasti navštivte oficiální webové stránky.

Tisková zpráva

Štítky IT, počítačové hry, vzdělávání, Bea Game Fest, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.