pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Prostějovská radnice investuje během léta přes 30 milionů na opravu škol

Více než 30 milionů korun investuje v červenci a srpnu do rekonstrukce a modernizací mateřských a základních škol prostějovská radnice.

První opravy budou zahájeny hned na začátku letních prázdnin sdělil primátorův náměstek Jan Krchňavý (PéVéčko). „Školy potřebují údržbu a opravy. Pustíme se například do výměn oken, sanací zdiva, oprav dveří či podlah. Bude toho opět za mnoho milionů korun,“ uvedl Krchňavý.

Mezi největší letní investice bude patřit rekonstrukce bazénu, zázemí a střechy v základní škole v ulici Dr. Horáka, která bude stát 14,3 milionu korun. Zhruba šest milionů korun si vyžádá rekonstrukce dílen a učeben v základní a mateřské škole v Melantrichově ulici. V základní a mateřské škole v Palackého ulici dělníci v létě opraví podlahu tělocvičny, což přijde na dva miliony korun.

V plánu je také oprava sociálního zařízení za 3,1 milionu korun. V mateřské škole v Rumunské ulici budou vyměněna okna. Na seznamu letních oprav v budovách prostějovských škol je ještě několik menších investičních akcí.

Autoři | Foto skoladrhoraka.cz

Štítky škola, školství, vzdělávání, podpora, peníze, radnice, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.