pátek 26. dubna 2024 Oto

Děti ze Základní školy Boženy Němcové v Zábřehu dostaly vysvědčení o týden dříve. Ve škole se rozběhly stavební práce

O týden dříve si děti ze Základní školy Boženy Němcové přišly pro své vysvědčení. Ve škole se totiž vzápětí naplno rozběhly stavební práce na zateplení sedmi pavilonů v rámci projektu snížení energetické náročnosti a zlepšení kvality vnitřního prostředí školy.

Celý projekt je kvůli své náročnosti a výuce žáků rozložen do tří etap s maximálním využitím letních prázdnin. „Při první etapě, která byla realizována loni, probíhaly stavební práce na správní budově a na dvou učebnových pavilonech. V letošním roce jsou tedy na řadě další dva pavilony,“ informoval starosta František John.

Konkrétně čeká všech sedm pavilonů školy výměna oken a dveří, zateplení obvodového pláště a podhledů v podstřešním prostoru. Projekt řeší také větrání všech učeben, a to prostřednictvím interiérových větracích jednotek.

„Vedle úspor energie si slibujeme také zkvalitnění prostředí pro děti a zlepšení vzhledu budovy. V roce 2020 pak zbývá dokončit poslední dva pavilony a aktuálně je také projektovaná rekonstrukce školní jídelny a kuchyně,“ doplnil John.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí a jeho celková cena dosahuje k 52,6 milionu korun. Městu se na jeho realizaci podařilo získat dotaci ve výši 11,9 milionu korun, investice města tedy činí přes 40 milionů.

Tisková zpráva

Štítky Boženka, Zábřeh, škola, stavební práce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.