sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Tři olomoucké školy se budou přes léto rekonstruovat. Vybudují se moderní učebny i výtah

Téměř 40 milionů korun budou stát rekonstrukce tří základních škol v Olomouci. Dělníci v nich o letních prázdninách vybudují moderní odborné učebny, upraví zázemí a zlepší vybavení tříd.

Rekonstrukce proběhne ve školách Gorkého, Heyrovského a na Návsi Svobody

Důkladná rekonstrukce byla zahájena v základních školách v Gorkého a Heyrovského ulici a na Návsi Svobody sdělil primátorův náměstek Karel Konečný (ANO). „Tři velké investiční akce zaměřené na podporu polytechnického vzdělávání proběhnou za přispění dotací z Integrovaného regionálního operačního programu. Díky tomu vzniknou moderní odborné učebny, cvičné kuchyňky, třídy
budou vybaveny učebními pomůckami, IT technologiemi a novým nábytkem," 
uvedl Konečný.

Finančně nejnáročnější bude rekonstrukce v základní škole v Gorkého ulici, jejíž náklady činí 22 milionů korun. Po stavebních úpravách ve škole vznikne šest nových tříd. Nové učebny polytechnického vzdělávání budou vyřešeny přestavbou tříd. Součástí rekonstrukce je také nová elektroinstalace, vzduchotechnika, omítky a podlahy. Dělníci vybudují i bezbariérový přístup, který zajistí výtah ve dvorním traktu budovy školy.

Základní škola Heyrovského bude mít i výtah

Dvě moderní učebny pro výuku informatiky a dílenských dovedností, včetně nového nábytku, učebních pomůcek a vybavení informační technikou získají v novém školním roce i školáci ze základní školy v Heyrovského ulici. Po stavebních úpravách bude ve škole také výtah, který bude v přístavbě k atriu školy.

Stavební úpravy už začaly i v základní škole na Návsi Svobody v Olomouci-Holici. Projekt počítá s rekonstrukcí dvou odborných učeben, vestavbou výtahu i rekonstrukcí zázemí pro personál vydávající stravu. Součástí investice je dodávka nábytku a vybavení učeben.

Kromě velkých investičních akcí jsou o letních prázdninách v plánu i běžné opravy a údržba ve všech školských objektech na území Olomouce. „Školy na ně vynaloží téměř 30 milionů korun. Půjde zejména o opravy sociálního zařízení, osvětlení, podlah, malování tříd, údržbu zeleně na pozemcích škol, ale i opravy ve školních jídelnách," dodal Konečný.

Autoři | Foto Facebook ZŠ Heyrovského Olomouc

Štítky školy, rekonstrukce, Olomouc, vzdělávání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.