pátek 26. dubna 2024 Oto

Studenti i pedagogové z Číny poznávají Olomouc. Dorazilo jich přes dvě stě

Téměř 250 studentů a pedagogů z 12 čínských univerzit se začalo učit v letních školách Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Kromě studia stačí poznávat Olomouc. Část z nich zavítala na olomouckou radnici, kde je přivítal náměstek primátora pro školství Karel Konečný.

„Velká část z nich je v Olomouci vůbec poprvé a proto jim rádi nabízíme možnost poznat co nejvíce zajímavostí a informací ze současné i historické Olomouce,“ vysvětlil náměstek primátora Karel Konečný, který je přivítal v obřadní síni olomoucké radnice.

Čína patří k zemím, o které má univerzita velký zájem. Zhruba jeden měsíc se tak čínští studenti budou na pedagogické fakultě učit v třinácti různě zaměřených skupinách.

Kromě zážitků, které si odvezou z Olomouce, kde si také prohlédnou Pevnost poznání a Konfuciův institut, mají studenti možnost navštívit například Prahu a Vídeň. Součástí Letních škol European and Czech Culture je totiž každoročně i zajímavý doprovodný program.

O letní školy European and Czech Culture, které již pátým rokem připravuje pedagogická fakulta, je v Číně velký zájem. Vedle angličtiny, dramaterapie a jiných kreativních terapií, hudební a výtvarné výchovy pro ně letos poprvé fakulta připravila i kurz zaměřený na metodologii kvalitativního a kvantitativního výzkumu.

Slavnostního zahájení na univerzitě se zúčastnil i Chen Zhong, ředitel Konfuciova institutu UP, a Zhao Changtao, vedoucí Education Office z čínské ambasády v Praze, který je mimo jiné i absolventem Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého. „Letní školy jsou na naší fakultě poměrně velkým projektem, do něhož je zapojeno více než 50 akademických i neakademických pracovníků a doktorandů. Pracuje v něm i 28 ´buddies´ jako podpora pro studeny v rámci doprovodného programu. V řadách přednášejících a vedoucích workshopů máme i dva kolegy z USA. Studenti se nám hlásí sami na základě pozitivních referencí účastníků z minulých ročníků. Doposud jsme žádnou jinou reklamu nepotřebovali,“ uvedl proděkan Pedagogické fakulty Univerzity Palackého Vojtech Regec.

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky studium, studenti, Čína, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.