pátek 29. března 2024 Taťána

Školy ve Šternberku dostanou od města dotaci 43 milionů korun na modernizaci

Více než 43 milionů korun bude letos radnice ve Šternberku na Olomoucku investovat s pomocí dotací do oprav a modernizace škol a školských zařízení. Zhruba polovina investic bude směřovat do učeben. Stavební ruch panuje i o prázdninách, a to ve všech základních školách, domě dětí a mládeže, školní jídelně i v mateřských školách, řekla mluvčí radnice Irena Černocká.

Ve šternberských základních školách nyní podle Černocké finišuje rekonstrukce odborných učeben a tříd pro výuku počítačové gramotnosti, cizích jazyků, přírodovědných předmětů a řemeslných oborů. Šternberk na tento projekt získal dotaci 24 milionů korun z programu IROP Ministerstva pro místní rozvoj. „Projekt je zaměřen na rekonstrukci deseti odborných učeben a vybavení dalších tří učeben ICT ve všech třech šternberských základních školách," podotkla Černocká.

Modernizované prostory budou vybaveny novým nábytkem, výpočetní technikou, učebními a didaktickými pomůckami. Dělníci zároveň v učebnách provedou stavební úpravy, jejichž součástí bude bezbariérový přístup. „Celý projekt bude hotový do konce letních prázdnin," uvedla Černocká.

Šternberská radnice si od mnohamilionové investice do učeben slibuje zvýšení zájmu žáků o cizí jazyky, přírodovědné předměty, informační technologie a praktické vyučování, jako je například vaření. Moderní učebny také zlepší podmínky pro práci s talentovanými žáky.

V základních školách ve Šternberku byly letos již opraveny kotelny, do kterých město investovalo 3,2 milionu korun. Ve šternberském domě dětí pak byla zahájena modernizace učeben za téměř pět milionů korun a oprava slaboproudých zařízení za půl milionu korun. „Ve dvoře základní školy Dr. Hrubého vyrostla přírodovědná učebna za více než 2,3 milionu korun a na podzim proběhne ještě oprava povrchu běžecké dráhy na hřišti školy," dodala Černocká.

V základní škole ve Svatoplukově ulici je na seznamu letošních investic modernizace učeben a dílen i rekonstrukce venkovního schodiště. „Školní jídelna Šternberk získala letos nové technologie do školní kuchyně v ulici Komenského za 1,75 milionu korun. V mateřské škole Komenského je v plánu výměna jídelních výtahů a na Světlově probíhají opravy hracích prvků v zahradě školy," uvedla Černocká.

Autoři | Foto sternberk.eu

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.