sobota 4. května 2024 Květoslav

Pevnost poznání spouští registrace na kroužky pro děti i seniory

S novým rokem spustí olomoucká Pevnost poznání registraci na kroužky na druhé pololetí školního roku. Zájemci se mohou přihlásit také do dětské univerzity nebo na jarní příměstský tábor. Opomenuti nejsou ani senioři, pro které centrum připravilo dvanáct dopoledních zážitkových lekcí.

Centrum popularizace věd dnes spustilo registraci do všech kroužků pro žáky základních škol. Nabízí odpolední aktivity pro nadšené historiky i matematiky. Kroužek Hravé dějiny a Klub nadaných děti jsou vhodné pro děti devíti do dvanácti let. Pro menší školáky do osmi let je v nabídce Přírodovědný kroužek, kde se dozví zajímavé věci ze světa kolem nás. 

Ti, co to se studiem myslí opravdu vážně, si mohou na jeden semestr vyzkoušet dětskou univerzitu. „Tento zábavný vzdělávací program začíná v únoru imatrikulací a končí květnovou promocí, na které všichni absolventi dostanou diplom,” přiblížila za pevnost poznání Martina Vysloužilová.

Dnes se také spouští registrace na dětský příměstský tábor, který bude v době jarních prázdnin Olomouckého kraje. „Kromě nových kamarádů děti poznají i skutečné superhrdiny. Neohrožení Strážci poznání je budou provázet každý den a pomohou jim odhalit pravdu ve světě vědy,” doplnila Vysloužilová. 

V Pevnosti poznání nemyslí jen na děti. Nově spouští také interaktivní vzdělávací program Blízká setkání třetího věku. „Připravili jsme pro seniory spoustu zajímavých zážitkových aktivit. Během pravidelných pondělních setkání si u nás v rámci programu zacvičí, procvičí paměť, nebo se dozví něco o fungování lidského těla,” shrnula Vysloužilová. V programu jsou vítané také páry, které mají slevu. Registrace se spusstí 6. ledna. 

Kurzy pro seniory podpořil dotací Olomoucký kraj. Více infromací najdete na webových stránkách Pevnosti poznání. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pevnost poznání

Štítky Pevnost poznání, věda, kroužky, děti, senioři, aktivity, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.