neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Do Olomouce se sjedou studentky z Belgie, Estonska a Česka. Čeká je škola porodní asistence

Česká republika, Belgie a Estonsko. Třicet studentských zástupkyní těchto zemí přivítá olomoucká fakulta zdravotnických věd při příležitosti již druhého ročníku Zimní školy porodní asistence. Čeká je čtyřdenní intenzivní program, kde si vyzkouší řadu dovedností pro praxi.

Účastnice letos čeká mnohem více praxe před teorií. „Na základě evaluace prvního ročníku jsme zredukovali teoretickou část na minimum a program postavili na praktických workshopech se širokým tematickým záběrem. Zaměřují se například na dovednosti při palpaci, management poporodního krvácení, ultrazvukové diagnostiky nebo resuscitaci novorozence. Účastnice budou rozděleny do malých pracovních skupin tak, aby si vše mohly co nejvíce vyzkoušet,“ uvedl jeden z organizátorů Lukáš Merz.

Akce Zimní škola porodní asistence se koná ve dnech 10. až 13. února. Další informace v angličtině zde.

Kromě praxe si účastnice mezinárodního workshopu také porovnají kulturní specifika v rámci péče o těhotné ženy a přirozeně také zlepší komunikaci v angličtině. Výuku povedou odborníci z fakulty zdravotnických věd, lékařské fakulty a Fakultní nemocnice Olomouc. Navíc pozvání stejně jako vloni přijala Barbara Kosfeld, která je jednou z nejrespektovanějších porodních asistentek v Evropě. „Díky spolupráci FZV s University of Newcastle mezinárodní obsazení doplní v rolích lektorek i australské porodní asistentky Eileen Dowse a Nicole Hainsworth,“ stojí v oficiální tiskové zprávě Univerzity Palackého v Olomouci.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Martin Višňa | Zdroj upol.cz

Štítky porodní asistence, zimní škola, univerzita, zdraví, workshop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.