pondělí 29. dubna 2024 Robert

Základní škola Mozartova v Olomouci kvůli koronaviru neupravila výuku, omezí ale návštěvy

Bez výraznějších organizačních změn zahájí na začátku září nový školní rok Základní škola Mozartova v Olomouci, jejíž vedení zatím neplánuje ani redukovat každoroční školní akce. V budově ale bude rozmístěna dezinfekce a žáci se po chodbách budou muset pohybovat v rouškách. Omezeny budou také návštěvy. Řekl to ředitel ZŠ Mozartova Zbyněk Kundrum.

Doporučení ministerstva školství se podle Kundruma netýkají organizace začátku školního roku. Škola ale bude muset dodržovat nařízení ohledně hygienických opatření. Žáci budou muset chodit po chodbách v rouškách a ve třídách budou mít k dispozici dezinfekční prostředky. „Ty jsme ale měli i na jaře. Všichni učitelé na to budou připraveni. Nachystáme se na to v přípravném týdnu,“ podotkl.

Vedení školy omezí pohyb cizích lidí v budově, aby snížilo riziko zavlečení infekce. „Budeme si na tom dávat hodně záležet. Nebudeme pouštět návštěvy,“ uvedl. Při zahájení školního roku škola zřejmě umožní rodičům žáků první třídy, aby své ratolesti do školy doprovodili. „Chci se o tom ještě poradit s učiteli,“ řekl Kundrum.

Škola podle něj bude klást velký důraz na adaptační období, aby začátek nového školního roku nebyl pro školáky po předchozí několikaměsíční pauze náročný. Náběh výuky proto bude pozvolný. „Chceme, aby se děti se školou sžily,“ uvedl Kundrum.

Vedení školy zatím nerozhodlo, jak letos přistoupí k organizaci lyžařského výcviku. Záležet bude na vývoji epidemiologické situace do začátku příštího roku, kdy se tyto akce organizují. „Ještě se pak o tom budeme muset poradit. Děti se ale na lyžařský kurz těší. Je to nejkrásnější zážitek ze základní školy,“ dodal ředitel.

Kundrum uvedl, že děti už pravidelnou školní docházku, kterou na jaře přerušila pandemie koronaviru, nutně potřebují. „Je to přirozené prostředí, kde se děti potřebují realizovat,“ míní. Ocenil, že v případě výskytu nákazy se nebude automaticky zavírat celá škola. „Těšíme se na děti a litujeme rodiče, že je měli tolik měsíců doma. Nedovedu si představit, že by se v tom pokračovalo. Vím, že se děti do školy těší a rodiče chtějí, aby tam chodily. Tomu musíme všechno přizpůsobit,“ dodal ředitel.

Autoři | Foto Facebook Základní škola Olomouc, Mozartova 48, Olomouc

Štítky ČR, školy, koronavirus, Olomouc, mozartova,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.