pondělí 29. dubna 2024 Robert

Hranická škola otevřela na půdě nové učebny za 25 milionů. Jedna má i jeviště

Hranická základní škola Šromotovo dnes otevřela čtyři nové speciální učebny pro výuku odborných předmětů. Vybudovány byly v půdních prostorách školy, práce začaly loni, investice vyšla na 25 milionů korun. Učebny poskytnou zázemí pro výuku jazyků a přírodních věd. V jedné z nich je například jeviště určené pro dramatizaci, informoval mluvčí radnice Petr Bakovský. Do škol investovala přes prázdniny i ostatní města v Olomouckém kraji.

Zahájení stavebních prací v hranické škole loni v květnu zkrátily školákům školní rok. „V jedné z jazykových učeben je jazyková laboratoř, která umožní žákům spolu komunikovat navzájem, aniž by se rušili. Učitel si bude moci volit, do jakého rozhovoru vstoupí, koho bude poslouchat a komu bude nápomocen. V druhé jazykové učebně mají žáci a učitelé k dispozici i jeviště, které napomůže využití cizího jazyka při dramatizaci," uvedl mluvčí radnice.

Další dvě učebny jsou určeny pro výuku přírodovědných předmětů. Všechny čtyři učebny jsou vybaveny moderními informačními technologiemi. „Na půdě bylo nutné zřídit i potřebné zázemí, to znamená zejména záchody a chodby. Pro lepší přístup bylo upraveno schodiště i výtah, kvůli lepším světelným podmínkám přibyla okna, což si vyžádalo zvednutí krovu a úpravu střechy," dodal Bakovský.

Do škol investovala přes léto i ostatní města v kraji. Například na Základní škole Dvorského na Svatém Kopečku u Olomouce investice za 34 milionů korun zcela změnila dispozice školy. Kromě nové tělocvičny přes dvě podlaží a nových učeben má škola i venkovní učebnu na střeše. V Přerově šla největší investice ve výši 26 milionů korun do Základní školy Trávník, a to na rekonstrukci rozvodů elektřiny a na nové osvětlení. U Základní školy U Tenisu se od začátku léta buduje moderní sportoviště za 12 milionů korun.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Hranice, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.