sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Od pondělí přejde Univerzita Palackého na distanční výuku

Univerzita Palackého v Olomouci přejde od pondělí příštího týdne na distanční výuku. Všem fakultám to doporučilo vedení univerzity v souvislosti s aktuálním vývojem onemocnění novým typem koronaviru v regionu. Univerzita jako jedna z posledních dosud vyučovala až na výjimku v prezenční formě nebo s kombinovaným způsobem výuky.

"Vedení UP v reakci na aktuální vývoj epidemiologické situace v regionu doporučuje fakultám UP, aby od pondělí 12. října realizovaly výuku předmětů v online formě, pokud to jejich charakter umožňuje. Toto doporučující opatření platí do odvolání. S ohledem na specifika každé fakulty vedení UP nebude online režim plošně vyžadovat po všech fakultách, nicméně výrazně doporučuje, aby fakulty na online výuku všude tam, kde to bude možné, přešly," uvedlo dnes na webu www.upol.cz vedení univerzity.

Do včerejšího byla distanční výuka pouze na Právnické fakultě, od pondělí bude online výuka na všech fakultách

Distanční výuku hygienici na olomoucké univerzitě dosud nenařídili. Na zcela bezkontaktní výuku dosud přešla pouze Právnická fakulta, která o tom rozhodla z preventivních důvodů již na začátku září. Řada fakult už ale kvůli koronaviru zčásti do online výuky přešla, především u výuky větších skupin studentů. "Fakulty by o podobě své výuky od 12. října měly studenty informovat nejpozději do pátku 9. října," doplnilo vedení univerzity.

UP je jedna z posledních univerzit v ČR s prezenční výukou

Na sociálních sítích k tomuto rozhodnutí vedení univerzity dodalo, že se zřejmě se svou výdrží škola zapsala do malých dějin, což však nemohlo trvat věčně. "Berme to z té lepší stránky - určitý "oddechový čas" leckomu z nás prospěje," uvedla škola. Doporučení platí v souvislosti s aktuálními platnými opatřeními vlády a hygieniků. V případě, že by došlo v příštích dnech na další zpřísnění či změny opatření, mohou se doporučení vedení UP změnit, dodali zástupci univerzity.

Střední školy zatím zůstávají otevřené

V Olomouckém kraji dosud nenařídili hygienici ani uzavření středních škol, možná ale není na školách až na výjimky výuka zpěvu ani sportovní aktivity. V Olomouckém kraji dnes ráno ministerstvo zdravotnictví evidovalo 4345 případů nákazy od počátku pandemie, denní přírůstek činil 270 nových případů.

Autoři | Foto Facebook Univerzita Palackého

Štítky ČR, školy, koronavirus, vysoké, Olomouc, distanční výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.