sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kraj vyčlenil základní a mateřské školy pro děti lékařů, zdravotních sester či policistů

Olomoucký kraj vyčlenil několik základních a mateřských škol, které budou po dobu uzavření školských zařízení k dispozici dětem lékařů, zdravotních sester, policistů nebo poskytovatelů sociálních služeb. Využívat je mohou děti a žáci ve věku od tří do deseti let. Vláda v pondělí večer kvůli rostoucímu počtu nákaz novým koronavirem rozhodla o uzavření škol s výjimkou mateřských. Preventivní opatření bude platit od středy až do 1. listopadu.

"Chceme lidem, na jejichž bedrech bude v následujících týdnech ležet tíha boje s koronavirem, zajistit klid na práci," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk. Několik základních a mateřských škol bude k dispozici v Olomouci, Prostějově, Přerově, Šumperku, Jeseníku i v dalších městech s rozšířenou působností v Olomouckém kraji.

Kapacita vyčleněných škol je zhruba 1060 dětí a žáků. "Provoz v nich bude zabezpečen v souladu s aktuálně platnými hygienickými předpisy a opatřeními. Výuku zajistí kmenoví zaměstnanci příslušných škol," dodala mluvčí kraje Eva Knajblová.

Například v Přerově bude k dispozici ZŠ Svisle. "Zabezpečili jsme provoz dvou skupin po maximálně třiceti dětech. K dispozici jim budou dvě vychovatelky a dvě asistentky pedagoga. Děti školního věku tam budou vést samostatnou distanční výuku," řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba (ODS).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, správa, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.