čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prosaď se na trhu práce a studuj netradiční obor Umělecké kovářství na SŠ zemědělské a zahranické Olomouc

PR článek

Studium oboru Umělecký kovář nevyžaduje Thórovu sílu ani nadprůměrnou inteligenci. Je to obor pro studenty, které práce baví a přináší jim vnitřní uspokojení a smysl. Je určený nejen pro chlapce, ale všechny, kteří mají umělecké nadání a vztah ke kovům. Pokud máš chuť studovat v dnešní době naprosto ojedinělý a výjimečný obor, stále máš možnost podat si do 30.11.2020 přihlášku.

Uměleckořemeslný obor Umělecký kovář a zámečník, pasíř nabízí Střední škola zemědělská a zahradnická Olomouc. Tento jedinečný obor podporovaný stipendiem Olomouckého kraje v žácích rozvíjí fantazii, kreativitu, cit i zručnost a především podporuje jejich sebevědomí, aby se v budoucnu dokázali prosadit na trhu práce.

Během studia je teorie protkaná praxí 

Podmínky přijetí ke studiu:
Podání přihlášky do: 30.11.2020
Splnění talentové zkoušky: leden 2021
Obsah zkoušky: kresba – základy perspektivy a ornament

Žáci získají přehled o historickém vývoji výtvarného umění, naučí se orientovat v popisech jednotlivých technologií materiálů a starých technik. Naučí se volbě postupu práce, způsobu zpracování nástrojů, pomůcek a materiálů pro ruční zhotovování užitkových ale i dekorativních výrobků.

Od svícnů až k ke kovaným doplňkům 

Výcvik probíhá ve dvou zaměřeních. V zaměření umělecký kovář a zámečník se žáci učí zhotovovat dekorativní a užitné předměty včetně provedení jejich povrchové úpravy, např. mříže, brány, zábradlí, svícny a krbové nářadí. V zaměření umělecký pasíř pak např. svítilny, schránky či nádoby.

Na odborné přípravě začínají jednoduššími prácemi jako jsou stolní svícny, krbové nářadí až po větší a složitější doplňky architektury, učí se ručnímu zpracování kovů, strojnímu obrábění kovů. 

Škola nabízí žákům v průběhu studia několik skvělých benefitů

Střední škola zemědělská a zahradnická Olomouc navíc žákům zdarma zajistí získání svářečského certifikátu, naučí je frézovat i soustružit. Žáci jsou schopni obsluhovat kovářské pece, výhně, buchary i kovací lisy. Naučí se zhotovovat figurální plastiky tepané z měděných či mosazných plechů či kované z oceli.

Během studia se žáci účastní proslulého mezinárodního setkání Hefaiston, které se každoročně koná na hradě Helfštýn. Vždy poslední srpnový víkend se žáci zúčastní této soutěže a promění Helfštýn v obrovskou galerii stovek kovářských děl pod širým nebem.

Umělecké kovářství není jen pouhou prací, ale životním posláním

Součástí závěrečné zkoušky tohoto tříletého studia je žákův výtvarný návrh, ke kterému zpracuje technickou dokumentaci a na jejím základě svůj návrh zrealizuje. Žáci kromě získané síly a zručnosti v budoucnosti uplatní svou tvořivost, nápaditost a estetické cítění. Kovářství pro ně nebude jen prací, ale životním posláním.

SŠ zemědělská a zahradnická Olomouc 
Má více než 500 spokojených žáků

Nabízí široké spektrum oborů:  Agropodnikání, Zahradnictví, Jezdectví, Chovatelství koní, Opravář zemědělských strojů, Prodavač, podnikání a další

Více informací o nabízených oborech naleznete na: www.zemedelkaolomouc.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SŠ zemědělská a zahradnická Olomouc

Štítky Umělecký kovář, SŠ zemědělská a zahradnická Olomouc, střední škola, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.