pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola logistiky a chemie v Olomouci nabízí hned čtyři studijní obory ukončené maturitní zkouškou

PR článek

Střední škola logistiky a chemie v Olomouci nabízí pro žáky základních škol čtyři studijní obory ukončené maturitní zkouškou – Aplikovanou chemii se zaměřením na analytickou chemii nebo farmaceutické substance; Provoz a ekonomiku dopravy a obory Logistické a finanční služby a Logistické a finanční služby se zaměřením na sportovní management. Žáci z jiných měst mohou využít také domov mládeže, který patří mezi nejlépe vybavené v Olomouci.

Aplikovaná chemie

Aplikovaná chemie je čtyřletý studijní obor vhodný pro žáky základní školy se zájmem o přírodní vědy. V průběhu studia si pak studenti vyberou své zaměření - farmaceutické substance nebo analytická chemie. Absolventi oboru se pak se uplatní při výkonu povolání chemický technik, ve vodním a odpadovém hospodářství a v dalších příbuzných odvětvích v typových pozicích dispečer, kontrolor jakosti, mistr, normovač, jako technický manažer provozu a technolog při zajišťování technické a technologické stránky výrobního procesu, kontrolních a obchodně-ekonomických činnostech, v organizacích zajišťujících dozor nad dodržováním hygienických norem a v oblasti životního prostředí. Absolvent je připraven ke studiu na vysokých školách zaměřených především na chemii a příbuzné obory. Výhodou tohoto oboru je krajské stipendium, které získávají žáci při dobrých studijních výsledcích.

Provoz a ekonomika dopravy

Absolventi oboru Provoz a ekonomika dopravy se uplatní ve funkcích technicko-hospodářských a administrativních pracovníků v oblasti provozu, organizace a obchodně-ekonomických činností ve specifických druzích dopravy a v profesích zařazených v rámci celé dopravní infrastruktury v ČR a EU, zejména v pozicích samostatný technik, manažer, samostatný referent, logistik v dopravě a přepravě, zasilatel. Výhodou tohoto oboru je, že žáci v rámci výuky získají řidičský průkaz skupiny B.

Logistické a finanční služby

Obor Logistické a finanční služby učí studenty řešit logistické problémy v oblasti materiálových, finančních a informačních toků. Studenti získávají poznatky z oblasti ekonomiky a práva, finančnictví a poštovnictví, májí základní znalosti účetnictví, umí pracovat s výpočetní technikou a aplikovat ji do praktické logistiky a ekonomie.

Logistické a finanční služby se zaměřením na sportovní management

Logistické a finanční služby se zaměřením na sportovní management připravuje amatérské i profesionální sportovce na další uplatnění v ekonomické a finanční sféře se specializací na oblast sportovních a sportovně rekreačních služeb. Cílem zaměření oboru je nabízet mladým sportovcům příležitost skloubit středoškolské studium s aktivní sportovní činností.

Všem žákům je k dispozici rozsáhlý sportovní areál s tenisovými a volejbalovými kurty, travnatá tréninková plocha s atletickým oválem a 2 velké tělocvičny s posilovnou.

Studijní obory jsou sice rozdílné, žáci ale žijí společným životem. Rozhodují ve školním parlamentu, jezdí na zájezdy do zahraničí, absolvují odborné exkurze a pořádají školní plesy.

Naši žáci se účastní celostátních soutěží, ve kterých mají spoustu úspěchů. V uplynulém roce žáci LFS získali 2. místo v Soutěži poštovních dovedností, žáci oboru PED 2. místo v soutěži Logistik junior a 2 žáci oboru Aplikovaná chemie postoupili do celostátního kola chemické olympiády.

Domov mládeže

Domov mládeže Střední školy logistiky a chemie patří mezi nejlépe vybavené domovy mládeže v Olomouci. Sídlí v klidné části města, s velmi dobrou dopravní obslužností. Žákům a studentům nabízí pohodlné ubytování v třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Všechny pokoje mají připojení na internet. Pro zájemce je zajištěno také celodenní stravování. O žáky se stará tým šesti vychovatelů.

Na Střední škole logistiky a chemie preferují individuální přístup k žákům a vytváří příznivé podmínky pro studium i volný čas. Ten mohou žáci trávit v posilovně, tělocvičně nebo na workoutovém hřišti pod dohledem vychovatelů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky střední škola, olomouc, logistiky a chemie, sšlch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.