pátek 3. května 2024 Alexej

Vánoční prázdniny už od příští soboty? Ministr školství Plaga uvažuje o jejich prodloužení

Ministr školství Robert Plaga zváží, zda kvůli epidemii covidu-19 neprodlouží vánoční prázdniny. Místo původně plánovaného 22. prosince by mohli jít žáci naposledy do škol v pátek 18. prosince, řekl po jednání vlády novinářům ministr zdravotnictví Jan Blatný . Rozhodnout by měla vláda na pondělním jednání.

Vánoční prázdniny mají podle původní organizace školního roku začít ve středu 23. prosince a skončit v neděli 3. ledna. Žáci se měli do lavic vrátit 4. ledna. Podle Blatného ale existuje návrh, že by v pondělí 21. prosince a úterý 22. prosince nakonec školy zůstaly zavřené.

"Ministr školství zváží, jestli ty prázdniny neprodlouží, aby poslední den docházky byl pátek 18. prosince. Nechci to rozhodnutí předjímat, on to musí prokomunikovat s vedením škol a se svým resortem," řekl Blatný. Rozhodnutí podle něj padne na pondělním zasedání vlády.

Provoz škol omezila podzimní druhá vlna koronavirové epidemie. Žáci prvních a druhých tříd základních škol se zhruba po měsíční pauze vrátili do lavic 18. listopadu. Deváťáky, zbytek prvního stupně základních škol a část studentů z víceletých gymnázií pak čekal návrat do školy 30. listopadu.

Toto pondělí začala střídavá prezenční a distanční výuka na středních školách, konzervatořích a vyšších odborných školách. Ve školách je vždy polovina tříd a druhá polovina se učí z domova, po týdnu se vymění. Výjimkou jsou poslední ročníky, které mohou chodit do školy normálně. Všichni žáci se také mohou účastnit praktické výuky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Olomoucká Drbna

Štítky škola, vánoční prázdniny, školáci, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.