pátek 26. dubna 2024 Oto

Den otevřených dveří v Minecraftu. Slovanské gymnázium chystá netradiční online prohlídku

Na závěr kalendářního roku střední školy a gymnázia tradičně pořádají dny otevřených dveří. Vzhledem k letošní neobvyklé situaci je ale i tato tradice ohrožena. Školy se tak snaží předvánoční dny otevřených dveří uspořádat alespoň ve virtuální podobě. Nejdál zašlo Slovanské gymnázium Olomouc, které nové studenty láká na online prohlídku školy v populární počítačové hře Minecraft. Právě v Minecraftu vytvořili studenti SGO věrnou kopii gymnázia, kterou si zájemci o studium mohou z pohodlí domova prozkoumat.

S minecraftovým modelem Slovanského gymnázia Olomouc přišli sami studenti na jaře letošního roku. Jejich práci ocenil ředitel gymnázia Radim Slouka. „Jsem z tohoto projektu nadšený. Původně model školy vznikl během první vlny karantény a zaznamenal velký ohlas. Proto jsme se společne se studenty rozhodli zpřístupnit gymnázium v Minecraftu i široké veřejnosti,“ říká ředitel Slouka. Jako ideální příležitost se pro to naskytl plánovaný den otevřených dveří. 

Celý projekt stavby věrné kopie nejstaršího českého gymnázia na střední a severní Moravě však není prací pouze jednoho studenta. „Na modelu pracovala přibližně dvacítka studentů. Celkově jim celá stavba zabrala několik stovek hodin,“ uvedl Radim Slouka. „Myslím, že by z nás měl Komenský radost. Přesně takto totiž v dnešní době vypadá škola hrou,“ usmívá se ředitel.

Podívejte se na ukázku z prohlídky školy:

Virtuální den otevřených dveří na Slovanském gymnáziu Olomouc proběhne v sobotu 12. prosince a prohlídka školy v Minecraftu nebude to jediné, na co se mohou zájemci o studium těšit. Na webových stránkách www.slovanje.cool, které také vznikly v režii  studentů školy, najdou od sobotní desáté hodiny dopoledne také online rozhovory se studenty nebo ředitelem školy, kteří budou odpovídat na otázky spojené nejen se studiem na SGO.

Za projektem virtuálního dne otevřených dveří stojí z velké části sami studenti gymnázia. „Studenti mi dělají obrovskou radost, že odvedli tak velký kus práce. Pro mě osobně je to mnohem větší zadostiučinění za naši práci, než kdybych dostal nějaké vyznamenání od ministra školství,“ dodává ředitel gymnázia Radim Slouka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SGO

Štítky škola, model, minecraft, olomouc, sgo, slovanské gymnázium, slovan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.