pátek 26. dubna 2024 Oto

UP otevře letos nový doktorský program v oboru psychologie

Univerzita Palackého v Olomouci otevře letos nový doktorský studijní program v oboru psychologie, zaměřený bude na práci a dopravní psychologii. Podle zástupců univerzity jde v zemi o ojedinělý studijní program, katedra se chystá přijmout zhruba 15 zájemců, informovala včera mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková. Přijímací zkoušky se uskuteční během května až června.

Nové doktorské studium na katedře psychologie filozofické fakulty nabízí dva možné směry: prvním je psychologie práce a organizace, druhým pak psychologie dopravy. „První rok studia bude stejný pro oba směry. Nabídneme obecný základ, například projektové řízení a diagnostiku. Ve druhém roce si pak doktorand zvolí, ve kterém směru chce pokračovat. Buď se bude profilovat v psychologii práce a organizace, nebo v psychologii dopravy. Obvyklá doba studia trvá čtyři roky,“ uvedl garant nového oboru Matúš Šucha.

Cílem ojedinělého studijního programu je podle zástupců katedry vychovat špičkové odborníky na aktuální a společensky důležitá témata z oblasti psychologie práce a organizace a dopravní psychologie. Přijímací zkoušky se uskuteční během května až června, podat přihlášku je možné však již nyní. Řízení bude otevřeno všem zájemcům, kteří ukončili druhý stupeň vysokoškolského vzdělání. Podle Šuchy bude studium možné absolvovat jak v prezenční, tak v kombinované formě, a to v českém i v anglickém jazyce.

Nové obory otevírá Univerzita Palackého v Olomouci každoročně, a to i s ohledem na poptávku. Například v říjnu oznámila olomoucká teologická fakulta, že otevře nový studijní program zaměřený na péči o duševně nemocné v domácím prostředí. Reaguje tak na reformu psychiatrické péče.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, školy, vysoké, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.