sobota 20. dubna 2024 Marcela

Mateřská škola Dělnická dostane novou fasádu i bezbariérový přístup

Mateřinka Dělnická projde renovací. Budova se dočká zateplení fasády a střech, dostane nová okna i bezbariérový vstupu. Školka bude mít jedno oddělení navíc. Radní vybrali firmu, která rekonstrukci provede.

„Na základě zadávacích podmínek jsem nyní schválili výběr zhotovitele této veřejné zakázky. Zahrnuje hned dvě akce. Jedna se týká energetických opatření a druhá rozšíření kapacity mateřské školy. Vzhledem k provázanosti staveb plánujeme obě části uskutečnit současně,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major.

Pracovníci budou v budově měnit okna a dveře. Zateplovat se kromě fasády budou ploché střechy i strop suterénu. „V rámci stavebních úprav souvisejících s rozšířením kapacity čeká budovu školky i změna dispozic, protože nové oddělení vznikne ve druhém podlaží,“ popsal náměstek primátora pro školství Karel Konečný. 

Součástí prací bude i venkovní přístavba zvedací plošiny pro zajištění bezbariérového přístupu do nového oddělení. Školka dostane nový moderní nábytek a děti se mohou těšit na nové venkovní herní prvky.

„Pokud půjde vše podle plánu, předpokládáme, že by stavební firma mohla zahájit práce v prvním čtvrtletí letošního roku a dokončit by je měla v lednu toho příštího,“ objasnil primátor Mirek Žbánek. Vysoutěžená cena je 23,9 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/hnutispolecne.cz

Štítky školka, oprava, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.