čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Moderní senior v Prostějově nabízí kurzy telefonů a počítačů. Začínáme 7. března

Maltézská pomoc spouští v Prostějově na začátku roku 2023 kurzy Moderní senior. Od 7. března začnou kurzy počítačů a telefonů.

Kurzy budou probíhat vždy úterý dopoledne. Kurzy byly poprvé spuštěny v roce 2022, v Olomouci jsou pořádány od roku 2010 a celkově bylo podpořeno 700 seniorů.

Abychom zajistili efektivní školení, jsou kurzy plánovány maximálně pro šest osob. S tímto obsazením jsme schopni garantovat dostatek časového prostoru lektora pro každého účastníka. Z našich kurzů odchází senioři vzděláni na velmi dobré úrovni.

U počítačů je výuka realizována v celkovém počtu 30 hodin rozdělených do 10 lekcí po 3 hodinách. Každá 3 hodinová lekce je složena z opakovací části, nové látky a upevňování nové látky. Lekce je proložená přestávkami dle potřeb účastníků. U telefonů je pak lekcí sedm a jsou vždy po dvou hodinách. Kurz telefonů je za cenu 950 Kč (7 lekcí), kurz počítačů je za 1 500 Kč (10 lekcí). V případě zájmu stačí napsat na e-mail stepanka.dolezalova@maltezskapomoc.cz nebo zavolat lektorce na 731 695 386.

V kurzu se zájemci naučí základní ovládání PC, práce s okny, tvorba a editace složek, vytváření souborů, psaní textu, práce s webovým prohlížečem, používání nejznámějších služeb na internetu, orientace na webu, práce s e-maily, kyberbezpečnost, nakupování na internetu, vyhledávání, mapy, zpravodajství, zabezpečení, péče o počítač, aktualizace a spoustu dalších.

V kurzu telefonu se naučí účastníci znát svůj telefon, jak se o něj starat, jak ho používat, jak pracovat s aplikacemi a naučí se i bezpečně komunikovat skrze různé chatovací prostředky. Klademe důraz i na bezpečnost na internetu a finanční zabezpečení.

Nabízíme i poradenství

Pro občany Olomouckého kraje nabízíme technické poradenství, a to jak telefonicky, e-mailem i osobně na Wurmově 7 v Olomouci. Stačí zavolat na 605 28 161 nebo napsat na karel.capka@maltezskapomoc.cz.

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.