pátek 29. března 2024 Taťána

Kraj dá budoucím řemeslníkům stipendia ve výši 9 miliónů korun

Olomoucký kraj se i letos rozhodl podpořit polytechnické vzdělání a řemesla finančními prostředky. Celková suma vyčleněná pro stipendia dosahuje více než devíti milionů korun.

V letošním roce poskytne hejtmanství Olomouckého kraje finanční prostředky v rámci podpory polytechnického vzdělávání a řemesel. Pro stipendia bylo vyčleněno více než devět milionů korun. Tímto krokem Olomoucký kraj navazuje na svou praxi odměňování pilných studentů, kterou zavedl již v roce 2010.

„V současnosti podporujeme 48 oborů polytechnického vzdělání a řemesel. Smyslem je zvýšit zájem mladých lidí o obory, po kterých je na pracovním trhu největší poptávka,“ uvedl radní pro oblast školství Aleš Jakubec.

Pětadvacet škol podalo žádost o učňovská stipendia a dalších čtyřiadvacet požádalo o stipendia pro maturitní obory. Všem těmto žádostem Olomoucký kraj vyhověl.

„Jednotlivé školy dostávají příspěvek ve výši odpovídající počtu žáků, kteří mají na stipendium nárok. Výše odměny je podmíněna dobrým prospěchem a absencí kázeňských prohřešků, bonus pak mohou žáci získat za vyznamenání na konci školního roku,“ dodal radní Jakubec.

Zájemci naleznou bližší informace o stipendiích, včetně pravidel pro jejich poskytnutí a seznamu podporovaných oborů, na následující adrese.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Coloures-Pic | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.