pátek 26. dubna 2024 Oto

Díky podpoře od kraje se budou studenti vypravovat do celého světa

Olomoucký kraj letos opět podpoří studenty na studijním pobytu v zahraničí skrze dotační program s cílem získání zkušeností a uplatnění na trhu práce v regionu, úspěšní žadatelé obdrží stipendia a hejtmanství v 1. kole rozdělí 183 tisíc korun.

Olomoucký kraj letos opět podpoří studenty, kteří se vydají na studijní pobyt do zahraničí. V prvním kole se o podporu přihlásilo 21 zájemců, a 14 z nich splnilo podmínky pro udělení stipendií.

"Cílem tohoto dotačního programu je, aby studenti získali zkušenosti v zahraničí a poté je mohli uplatnit na trhu práce v Olomouckém kraji," vysvětlil Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

V aktuálním prvním kole bude hejtmanství rozdělovat 183 tisíc korun na stipendia. Úspěšní žadatelé podniknou studijní cesty například do Francie, Irska nebo na Tchaj-wan. V druhém kole, které následuje, je připraveno více než půl miliónu korun.

"Tento dotační program je určen pro studenty středních škol, vyšších odborných škol a vybraných oborů vysokých škol v Olomouckém kraji. Jednou z podmínek je, aby měli žadatelé trvalé bydliště v našem regionu," dodal radní Jakubec.

O stipendia mohou žádat studenti technických, přírodovědných i dalších oborů. Mezi podporovanými oblastmi letos patří například strojírenství, stavebnictví, nanotechnologie, geologie, ekologie, ale také architektura a psychologie. Druhé kolo příjmu žádostí startuje v červnu. Podrobnosti k dotačnímu programu, pravidla a podmínky žádostí nabízí webové stránky Olomouckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.