sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Virtuální realita pro žáky mohelnické školy

Střední průmyslová škola elektrotechnická a obchodní akademie (SPŠE a OA) v Mohelnici přichází s novým přínosem pro své studenty.

Škola nyní disponuje třemi moderními učebnami, ve kterých je výuka realizována prostřednictvím virtuální a rozšířené reality. Celková investice do této technologické výbavy činila 3,7 miliónu korun. Škola je přitom zřizována Olomouckým krajem, který se tak aktivně podílí na modernizaci výuky na této vzdělávací instituci.

„Mohelnická škola nabízí studentům obory, se kterými absolventi rychle najdou perspektivní a dobře placenou práci. Aplikace rozšířené a virtuální reality do výuky navíc atraktivitu vzdělávacích oborů ještě zvýší,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Mohelnická Střední průmyslová škola elektrotechnická a obchodní akademie (SPŠE a OA) úzce spolupracovala s několika vysokými školami v České republice na realizaci tohoto inovativního projektu. Studenti se mohou těšit na širokou škálu technologických novinek, které jim umožní rozšířit své možnosti. Mezi tyto novinky patří například brýle pro virtuální realitu, 3D skener, kamery pro tvorbu rozšířené reality a speciální software. Tímto způsobem je zajištěno moderní výukové prostředí, která přináší nové dimenze do vzdělávání na SPŠE a OA v Mohelnici.

„Olomoucký kraj nabídku oborů pro učně i studenty průběžně aktualizuje tak, aby odpovídala moderním trendům. Zároveň investuje milióny korun do vybavení, které mohou studenti při výuce využívat. Chceme, aby ze škol odcházeli vzdělaní odborníci, kteří budou pro region přínosem. A jsem si jistý, že se nám to daří,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

V rámci implementace projektu byla část hardwarového vybavení instalována přímo pracovníky mohelnické školy v učebnách, zatímco zbývající část byla svěřena do rukou externí firmy. Tato spolupráce umožnila komplexní nasazení technologických prostředků a zajistila tak modernizaci výuky na škole.

„Za mě jde o velmi přínosný projekt, protože jsme získali technické a moderní vybavení, které jsme zahrnuli v předstihu i do učebních plánů, a můžeme tak předvádět moderní výuku,“ dodal Miloš Palla, ředitel SPŠE a OA v Mohelnici.

Velký zájem uchazečů o studium svědčí o atraktivitě školy. Letos se o přijetí na Mohelnickou školu projevil dvojnásobný počet zájemců než mohla kapacitně přijmout. Toto číslo poukazuje na vysokou poptávku po vzdělání poskytovaném touto institucí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.