pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Den otevřených dveří na Právnické fakultě v Olomouci: Studuj práva moderně pro praxi

PR článek

Pro maturanty nastává čas, který rozhodne o jejich budoucnosti – začínají se podávat přihlášky na vysokou školu. Někdo už od začátku přesně ví, co chce studovat, a tvrdě na tom pracuje. Někdo se pořád ještě rozhoduje a není si úplně jistý. V sobotu 21. ledna se uskuteční Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci, který by mohl toto rozhodování ulehčit. Otevře se i právnická fakulta.

Den otevřených dveří se uskuteční 21. ledna 2017 od 9:00 do 14:00 v budovách A a B na Právnické fakultě UP na tř. 17. listopadu 6 a 8 v Olomouci.

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci připravila pro uchazeče o studium Den otevřených dveří, kde se mohou seznámit s prostředím fakulty, potkat se se studenty i vedením fakulty a dovědět se víc o nabízených oborech. Zájemci si budou moci také vyzkoušet, jaké to je být studentem fakulty, na praktických ukázkách výuky se seznámí s metodami Street Law, zapojí se do soudního jednání nebo navštíví Studentskou právní poradnu. 

Vše podstatné v kostce...

...se dozvíte v hlavních informativních vstupech v 10:00 a ve 12:00 od studentů a vedení fakulty. Seznámíte se přesněji s nabídkou právnické fakulty a dozvíte se, proč studovat práva právě v Olomouci. Získáte také základní informace k přijímacímu řízení ve formě Národních srovnávacích zkoušek.

Kromě informativních bloků se budete moci do výuky taky prakticky zapojit:

Street Law

Praktická ukázka výuky začíná ve dvou časech, a to v 9:00 a v 11:00. Program potrvá třicet minut, ve kterém se seznámíte s výukou práva vedenou metodami Street Law. – Právo pro každý den. Na fakultě si totiž můžete vybrat z mnoha netradičních předmětů, které primárně směřují na kontakt s praxí, a Street Law je jedním z nich. V rámci předmětu samotní studenti vyučují právo na základních a středních školách. V sobotu proběhne podobná ukázková hodina, do které se uchazeči budou moci aktivně zapojit. 

Soudní jednání

Takové malé nakouknutí, jak to vypadá v soudní síni. Budete mít možnost se zapojit do simulovaného soudního jednání (Moot Court), podílet se na projednání zajímavého případu a ovlivnit rozsudek. Nebude chybět ani soudce, taláry a kladívko. Dostavte se v 9:30 a v 11:30 na právnickou fakultu a uvidíte praktické využití práva.

Po celou dobu Dne otevřených dveří máte možnost navštívit infostánek studijního oddělení v předsálí auly, kde se můžete na cokoliv zeptat, získat důležité materiály a seznámit se s chodem školy. Na stejném místě se bude nacházet také infostánek studentských spolků ELSA Olomouc a Nugis Finem nebo stánek zahraničního oddělení. U tohoto infostánku zjistíte více o možnostech studia v zahraničí. 

Studentská právní poradna

Jedním z nejpraktičtějších předmětů na olomoucké právnické fakultě je Studentská právní poradna, kde studenti pod dozorem zkušených pedagogů poskytují právní poradenství osobám, které se na poradnu obrátí. I vy se můžete po dobu konání Dne otevřených dveří podívat na zázemí poradny a dozvědět se víc o práci studentů. 

Další výhoda studia na PF UP?

Možná budeme spolužáci

Abych se přiznala, nejen středoškoláci mají zrovna období těžkého rozhodování. I někteří vysokoškoláci přehodnocují svoje priority a přemýšlejí o změně oboru. Jako třeba já. Shodou okolností jsem se v nedávné době hlásila na další studium na Univerzitu Palackého v Olomouci a zrovna na práva. Na Den otevřených dveří určitě dorazím, přestože jsem se už rozhodla a přihlášku podala, ostatním snad návštěva fakulty pomůže ujasnit si priority. Doufám, že se středoškoláci i vysokoškoláci správně rozhodnou, všem budu držet palce a snad se na fakultě potkáme. 

Pro více informací o studijním programu nebo DOD se podívejte zde

Foto PF UP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.