středa 24. dubna 2024 Jiří

Nízkopodlažní budova Hálkovy školy jde k zemi, na jejím místě budou nové učebny a jídelna

Největší investiční akce tohoto roku v oblasti školství právě započala. Fakultní základní škola Hálkova dostane lepší jídelnu a nové učebny. Tomu ale předchází, právě v těchto dnech, demolice přístavby školy.

„Rekonstrukce Fakultní základní školy Hálkova je vůbec největší investicí v rámci resortu školství v letošním roce. Jejím výsledkem bude zbrusu nový dvoupodlažní objekt. Škole přinese skutečně velkou a také dlouhodobě očekávanou změnu. Význam rozsáhlé rekonstrukce spočívá zejména ve vybudování nové výdejny stravy a jídelny, která má nahradit současnou nevyhovující jídelnu v prostoru školy, “ uvedl primátor Antonín Staněk.

Investiční náměstek primátora Filip Žáček dodal, že stavební práce na nové přístavbě, která vznikne ve dvorním traktu základní školy, jsou plánovány na jedenáct měsíců a budou stát přes 20 milionů korun. Přístavba s jídelnou a čtyřmi odbornými učebnami vyroste v místě stávajícího dostavovaného objektu školy.

V přízemí nové stavby vznikne jídelna se 120 místy, výdejnou a přípravnou jídla. V druhém patře budou zbudovány nové učebny, a to pro devadesát žáků. Učebny budou zaměřeny na biologií, chemií a fyziku, vzniknou zde také dílny pro praktické vyučování.

„Zaměřili jsme se tentokrát na investici, která vylepší jednak odborné vybavení školy, ale především zkvalitní úroveň školního stravovacího zařízení. Podmínky stávající jídelny již nebyly vyhovující a výstavbu nové stravovny nebylo možné déle odkládat,“ objasnil náměstek pro školství Pavel Urbášek.

Stavba bude trvat do konce roku, až 14 milionů korun by mělo město dostat z dotací. „Žádost jsme podali v rámci výzvy v Integrovaném regionálním operačním programu,“ uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

I další školy se tento rok dočkají rekonstrukcí. „Rada města Olomouce schválila podání žádostí o dotace také na investiční akce v ZŠ a MŠ Svatoplukova a MŠ Rooseveltova,“ dodal Šnevajs.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Facebook Filipa Žáčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.