úterý 16. dubna 2024 Irena

Stovky absolventů olomoucké univerzity se sešlo na pražské Náplavce

Na sedm stovek účastníků se pod sloganem „Olomouc v Praze!“ sešlo v sobotu 12. srpna 2017 na netradiční absolventské party Univerzity Palackého (UP). Druhá nejstarší univerzita v ČR je pozvala do Prahy, na populární Náplavku na břehu řeky Vltavy.

„Setkání jsme připravili s ohledem na fakt, že řada našich absolventů působí v hlavním městě a okolí. Na akci nicméně dorazili absolventi z celé České republiky, což nás nesmírně těší“, uvedl rektor Univerzity Palackého v Olomouci Jaroslav Miller.

Absolventi si užívali program na dvou lodích – Cargo Gallery a Kayak Beach Bar. Na velkém pontonu mezi nimi si vychutnávali občerstvení, na které navazovala na břehu chill-out zóna.

 „Po skončení loňského velmi úspěšného Absolventského setkání v Olomouci, na které přijely tisíce účastníků jak z České republiky, tak i ze zahraničí, jsme chtěli připravit něco překvapivého a méně obvyklého i pro další rok. Během celodenní zábavy jsme absolventy seznámili také s modernizací univerzity, s jejími úspěšnými osobnostmi, se skvělými olomouckými restauracemi, hotely i novými možnostmi vyžití v Olomouckém kraji,“ řekl prorektor Petr Bilík, který byl hlavním garantem akce.

Vrcholem univerzitní party byla noční projekce na vodní stěnu o velikosti šest krát deset metrů. Kromě zobrazení měst  Olomouce a představení jednotlivých fakult,se ve vizuální show objevil také František Palacký, český buditel, jehož jméno druhá nejstarší univerzita v České republice založená v roce 1573 nese.

Hlavní program se odehrával od 13 hodin na lodi Cargo Gallery, kde účastníky přivítal rektor UP Jaroslav Miller. Představily se zde jednotlivé fakulty a do noci hrálo - vystoupily kapely Homebwoyrasta, Sugar a Spice holding company a Hitfakers. Čas okolo půlnoci patřil v podpalubí DJ Party.

Na Kayak Beach Baru si absolventi mohli zdarma půjčit kajak či paddle board nebo vyrazit na Vltavu ve speciální lodi s vířivkou a barem. O hudební pohodu se postaralo studentské internetové rádio UP AIR.

Univerzita Palackého v Olomouci má osm fakult, což je nejvyšší počet v její historii: Cyrilometodějskou teologickou fakultu, Lékařskou fakultu, Filozofickou fakultu, Přírodovědeckou fakultu, Pedagogickou fakultu, Fakultu tělesné kultury, Právnickou fakultu a Fakultu zdravotnických věd. Počet studentů se vyšplhal až k číslu 24 000. Ročně z ní vychází zhruba 2 500 absolventů. UP se pravidelně úspěšně umisťuje v mezinárodních žebříčcích vysokých škol.

Tisková zpráva | Foto Univerzita Palackého

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.