pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Žákům na Hálkově škole slouží v nově otevřené přístavbě čtyři učebny a jídelna

Od pondělí 15. ledna začnou na Fakultní základní škole Hálkova sloužit žákům a učitelům nové prostory v přístavbě školy. Jedná se o čtyři učebny a novou jídelnu, která již byla pro školu mimořádně důležitá.

Přístavba je dvoupodlažní a s celkovou užitnou plochou 391 metrů čtverečních je to největší investiční akce města v roce 2017. Celkově stála 21 milionů korun, z toho 14 milionů byla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu činila 14 milionů korun.

„Tato zbrusu nová přístavba škole přinese skutečně velkou a také dlouhodobě očekávanou změnu. Význam rozsáhlé rekonstrukce spočívá zejména ve vybudování nové výdejny stravy, která nahradí současnou nevyhovující jídelnu,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

„Bezbariérový přístup do nové budovy je zajištěn pomocí nově navržené rampy, do jejího druhého patra pak osazením zdvižné plošiny na schodišťové rameno ve staré školní budově,“ doplnil náměstek primátora Pavel Urbášek.

Stavět se začalo v lednu loňského roku. „Celkové náklady na nové křídlo školy a jídelnu přesáhly dvacet jedna milionů korun. Po základní škole v Nemilanech jde o jednu z největších investic města do školství v posledních letech,“ potvrdil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Nově vybudované učebny v současné době čekají na výbavu. „V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele interaktivních tabulí a dalších potřebných pomůcek. S plnou výukou zde počítáme od začátku února,“ vysvětlila ředitelka školy Božena Vítková.

Na Hálkovu školu v současné době chodí 540 žáků. To je o třicet žáků méně, než může škola pojmout, a to hlavně kvůli nedostatku učeben a donedávna zastaralé jídelně. Jedná se o školu s rozšířenou výukou cizích jazyků a s třídami pro mimořádně nadané děti. Angličtina se zde vyučuje od první třídy, v šesté třídě se druhým jazykem stává němčina, francouzština nebo ruština.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Hálkova, vzdělání, foto, učebny, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.