čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Dívka zameškala 292 hodin ve škole, její matka je obviněná z ohrožování výchovy dítěte

Bezmála tři stovky vyučovacích hodin zameškala bez náležité omluvy v minulém školním roce devítiletá dívka z Prostějovska, kterou matka podle policie neposílala do školy. Policisté čtyřiačtyřicetiletou ženu obvinili z ohrožování výchovy dítěte. Matce u soudu hrozí v případě prokázání viny až dvouleté vězení, řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Devítiletá dívka podle Kořínka kvůli počínání své matky zameškala ve škole celkem 292 vyučovacích hodin. „K tíži ženě přispěje i to, že péči o svou dceru v průběhu školního roku zanedbávala i tím, že řádně nedbala o její hygienu. V důsledku toho dívka chodila zjevně zanedbaná, špinavá a v páchnoucím oděvu," uvedl Kořínek.

Policisté tento týden obvinili z ohrožování výchovy dítěte ještě jednu ženu z Prostějovska, která svým synům ve věku 12 a 15 let umožnila za druhé pololetí minulého školního roku neomluveně zameškat 153 vyučovacích hodin. „Obě ženy se uvedeného jednání dopustily přesto, že byly na nedostatky ze strany školy opakovaně upozorňovány," dodal Kořínek.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky škola, výchova, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.