pátek 29. března 2024 Taťána

Ve zdech školky se objevily praskliny, děti budou chodit do dvou blízkých základních škol

Téměř sto dětí musí ode dneška opustit prostory mateřské školy v ulici U Tenisu v Přerově. Důvodem jsou praskliny, které se objevily ve zdech budovy. Podle města se na tom mohlo podepsat i počasí. Do školky byl povolán statik, řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Děti budou umístěny ve dvou blízkých základních školách.

Odborníci budou muset v budově zjistit stav stability podloží. „Máme pochybnosti, zda se dlouhodobé sucho a sesychání půdy na podloží nepodepsalo. V budově byly zaznamenány změny a my chceme vyvrátit nebo potvrdit všechny pochybnosti. Dokud nebudeme mít jistotu, že je objekt bezpečný, nemohou děti ve školce pobývat," uvedl náměstek primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Od čtvrtka se proto 96 dětí z této školky na nezbytně nutnou dobu přemístí do dvou blízkých základních škol. „Dvě oddělení školky budou přemístěna do družiny v Základní škole U Tenisu a dvě oddělení do Základní školy Želatovská. O situaci jsme informovali rodiče osobním dopisem. Ujistili jsme je, že bezpečnost dětí je pro nás prioritou, a proto jsme museli udělat toto opatření," doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství magistrátu Romana Pospíšilová.

Děti budou v náhradních prostorách podle zástupců radnice pobývat do doby, než statik oznámí, že objekt není narušený. Posudek bude vyhotoven nejdříve příští úterý, doplnila mluvčí radnice.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky správa, stavby, školy, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.