pátek 29. března 2024 Taťána

Školka s prasklinami ve zdi zůstane uzavřená minimálně do 21. září

O dalších deset dnů se posunuje termín pro konečný verdikt statika, který vyhotovuje posudek na Mateřskou školu U Tenisu v Přerově. Ta musela být minulý týden evakuována kvůli trhlinám, které se objevily na budově školky.

Původně měl být posudek i s návrhem opatření hotový v úterý 11. září, nakonec si statik vyžádal ještě dalších deset dnů na dokončení své práce. „Po dohodě s odborníkem ale už proběhly práce, které mají objekt zabezpečit. Došlo k podbetonování základů a tím se zaplnila kaverna, která vznikla. Poté, co vyzraje beton, se bude pokračovat v opravě havarijního stavu,“ uvedl tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch. Prakticky teď platí, že minimálně do pátku 21. září bude muset stovka dětí z této mateřinky pobývat v náhradních prostorách. Dvě oddělení školky zůstávají v družině Základní školy U Tenisu a další dvě oddělení byla přemístěna do Základní školy Želatovská. Děti mají v náhradních třídách přestěhovanou část svého nábytku a také hraček, zachován je rovněž režim stravování.

Zástupci města Přerova, v jehož majetku objekt školky je, dnes v dopise ubezpečili rodiče, že přijatá opatření mají vést k bezpečí pro jejich děti. Je nasnadě, že dokud statik nedá jednoznačnou odpověď, že budova není nebezpečná, děti se do své mateřinky nevrátí.

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky statika, mateřská škola, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.