čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Ve Šternberku zrekonstruují učebny ve všech třech základních školách

Šternberská radnice získala od ministerstva pro místní rozvoj dotaci 24 milionů korun, díky které ve všech třech základních školách příští rok rekonstruuje deset odborných učeben. Další tři učebny zaměřené na informační a komunikační technologie bude moci vybavit moderní technikou. Oprava a modernizace učeben bude stát celkem 26 milionů korun a dokončena má být příští rok. Řekla to mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Šternberská radnice si od mnohamilionové investice do učeben slibuje zvýšení zájmu žáků o cizí jazyky, přírodovědné předměty, informační technologie a praktické vyučování, jako je například vaření. Moderní učebny také zlepší podmínky pro práci s talentovanými žáky.

„Modernizované prostory budou vybaveny novým nábytkem, informační a komunikační technikou, učebními a didaktickými pomůckami. Zároveň budou provedeny související stavební úpravy v učebnách a bude zajištěna bezbariérovost," uvedla Černocká. Součástí projektu je i vybudování kvalitního připojení škol k internetu.

Základní školy ve Šternberku nyní nemají dostatečně vybavené a moderní učebny zaměřené na přírodovědné předměty, cizí jazyky, informační technologie a řemeslné obory. „Odborné předměty jsou vyučovány v učebnách, které jsou technicky zastaralé a jejich stav nepodporuje žádané interaktivní řešení. V rámci výuky není umožněn dostatečný prostor pro praktickou výuku, jako jsou experimenty," uvedla Černocká.

„Stavební práce ve školách by měly být zahájeny na jaře 2019 a budou prováděny tak, aby co nejméně zasáhly do výuky. Ukončení realizace projektu se předpokládá na podzim 2019," podotkla Černocká.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vzdělání, učebny, škola, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.