pátek 3. května 2024 Alexej

Další člověk v Olomouckém kraji zemřel na chřipku. Obětí je celkem šestnáct

Počet nemocných s respiračními onemocněními v Olomouckém kraji za uplynulý týden výrazně klesl. Hygienici k dnešnímu dni evidují 898 případů na 100 tisíc obyvatel, zatímco minulé pondělí jich bylo 1178. Nemocnost se v Olomouckém kraji snižuje čtvrtý týden v řadě. Vyplývá to z dnešních údajů olomoucké krajské hygienické stanice. Díky poklesu počtu lidí s virózami všechny nemocnice v kraji už na začátku března odvolaly zákaz návštěv.

Navzdory poklesu nemocnosti se počet případů chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem v Olomouckém kraji v uplynulém týdnu zvýšil o dva na 31 a přibyla i jedna oběť chřipkového viru. V krajských statistikách je tak už 16 případů úmrtí souvisejících s tímto onemocněním.

Počet lidí trpících akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji se snížil ve všech pěti okresech. Nejnižší je na Šumpersku, kde je evidováno 594 nemocných na 100.000 obyvatel. Nejvýrazněji nemocnost za poslední týden klesla na Olomoucku, a to z 1592 na 1012 nemocných na 100.000 obyvatel. Nejvyšší nemocnost je na Prostějovsku, kde hygienici evidují 1173 nemocných na 100.000 obyvatel.

Nejvíce nemocných zůstává v Olomouckém kraji mezi nejmenšími dětmi do pěti let. Lékaři registrují 2731 případů nemocných dětí na 100.000 obyvatel, jejich počet však klesá. Nemocných ubývá také v ostatních věkových kategoriích.

Oproti celostátnímu průměru je počet nemocných v Olomouckém kraji už nižší. Podle statistik činí průměrná nemocnost v republice k dnešku 999 případů na 100.000 obyvatel.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.