sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Další nemocnice v Olomouckém kraji rozhodly o zákazu návštěv

Kvůli rostoucímu počtu lidí s chřipkovými onemocněními rozhodly o zákazu návštěv na svých lůžkových odděleních další nemocnice v Olomouckém kraji. Ode dneška platí zákaz návštěv v Nemocnici Šternberk. Od úterý pak bude platit zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních Vojenské nemocnice Olomouc a Nemocnice Prostějov, návštěvy už omezila také Nemocnice Šumperk nebo Nemocnice Přerov.

Nemocnost v Olomouckém kraji se již blíží počtu 2000 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Hygienici k dnešku evidují 1981 případů akutních respiračních chorob na 100 tisíc lidí, o 352 více než minulý týden. O tři na sedm případů se zvýšil i počet závažných chřipkových onemocnění, kterým v kraji dosud podlehl jeden člověk.

Z důvodu nárůstu počtu akutních respiračních infekcí v regionu byl s platností od dnešního dne vyhlášen plošný zákaz návštěv v Nemocnici Šternberk.

S ohledem na nepříznivou epidemiologickou situaci s rychlým nárůstem počtu virových respiračních infekcí vyhlašuji od úterý zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních Vojenské nemocnice Olomouc. Zákaz platí do odvolání,“ oznámil na internetových stránkách Vojenské nemocnice Olomouc její ředitel Martin Svoboda.

Minulý týden v pondělí omezila návštěvy dětská klinika FN Olomouc, kde je v jednom kalendářním dni povolena návštěva jen jednomu dospělému rodinnému příslušníkovi dětského pacienta. Fakultní nemocnice Olomouc rovněž minulý týden v úterý zakázala návštěvy na hemato-onkologické klinice, aby pacienty ochránila před možnou nákazou. Nemocnice Šumperk v pátek kvůli růstu počtu viróz zakázala návštěvy na dětském a porodnickém oddělení.

Od zítřka vyhlašuje plošný zákaz návštěv také Nemocnice Prostějov, kde dosud platilo toto preventivní opatření pouze na oddělení LDN a interním. Nemocnice v Přerově pak od zítřejšího dne omezí návštěvy na LDN a interním oddělení.

Autoři | Foto

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.