neděle 19. května 2024 Ivo

Některé nemocnice v kraji zmírnily zákazy návštěv

Některé nemocnice v Olomouckém kraji zrušily či zmírnily zákaz návštěv, který v předchozích týdnech vyhlásily kvůli rostoucímu počtu osob s respiračními chorobami. Lidé díky nynějšímu poklesu nemocnosti opět mohou navštěvovat pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc i na většině lůžkových odděleních Nemocnice Šumperk. Ostatní nemocnice v Olomouckém kraji zatím vyhlášené zákazy či omezení návštěv nezměnily.

Nemocnice Šumperk zrušila po dohodě s hygienickou stanicí zákaz návštěv s výjimkou oddělení následné péče. „Návštěvy nemocnice zakázala na začátku února. A to na porodnici a dětském oddělení, později zákaz postupně rozšířila také na ortopedické, urologické a chirurgické oddělení. Na všechna tato oddělení jsou opět návštěvy povoleny," řekla dnes mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Nemocnost v Olomouckém kraji začala klesat, odborníci to přičítají jarním prázdninám. Hygienici na začátku týdne evidovali 1433 případů na 100.000 obyvatel. Minulý týden to bylo 1764 nemocných na 100.000 lidí, jde o zhruba devatenáctiprocentní pokles.

Fakultní nemocnice Olomouc má stále zakázány návštěvy na hemato-onkologické klinice a na neurologické klinice. Omezeny jsou nadále také návštěvy na její dětské klinice. Plošný zákaz návštěv stále platí v Nemocnici Šternberk a také v nemocnici v Hranicích na Přerovsku, Nemocnici Prostějov i v Nemocnici Přerov. Návštěvy zatím neomezila Jesenická nemocnice.

Autoři | Foto Facebook Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.