neděle 19. května 2024 Ivo

Nemocnice v celém kraji zruší od pátku zákaz návštěv

Nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku zruší od pátku zákaz návštěv, který vyhlásily na začátku února kvůli vysokému počtu lidí s respiračními chorobami. Dnes to řekla mluvčí nemocnic Radka Miloševská. Zákaz návštěv už zrušily či omezily také některé další nemocnice v Olomouckém kraji.

„Čtvrtek je poslední den, kdy bude preventivní opatření platit. V pátek již mohou lidé své blízké v nemocnici navštívit bez omezení. Apelujeme však na všechny návštěvníky, aby v případě, že se necítí být zcela zdrávi, návštěvu raději odložili," komentovala zrušení zákazu návštěv v nemocnicích v Přerově, Prostějově a Šternberku Miloševská.

Lidé díky nynějšímu poklesu nemocnosti opět mohou navštěvovat také pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc i na většině lůžkových odděleních Nemocnice Šumperk.

Fakultní nemocnice Olomouc má stále zakázány návštěvy na hemato-onkologické klinice a na neurologické klinice, ke kterým tento týden přibylo i oddělení geriatrie. Omezeny zůstávají také návštěvy na její dětské klinice. Plošný zákaz návštěv stále platí v nemocnici v Hranicích na Přerovsku. Návštěvy zatím neomezila Jesenická nemocnice.

Nemocnost v Olomouckém kraji začala klesat, odborníci to přičítají jarním prázdninám. Hygienici na začátku týdne evidovali 1433 případů na 100 000 obyvatel. Minulý týden to bylo 1764 nemocných na 100 000 lidí, jde zhruba o devatenáctiprocentní pokles.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.